Chelsea: slechts 118 miljoen euro verlies…

Kolere… wat gaat er gebeuren als Roman Abramovich om de een of andere reden genoeg krijgt van zijn speeltje Chelsea? Dat is toch de belangrijkste vraag die bij mij opkwam toen ik las dat Chelsea de verliezen vorig jaar heeft kunnen 'beperken' tot 'slechts' 80,2 miljoen Britse pond (118 miljoen euro). Volgens de Britse krant The Guardian heeft de club sinds de komst van de Rus al 308 miljoen pond (457 miljoen euro) verlies gemaakt. Dat lijken mij bedragen die bijna niet meer goed te maken zijn, als Ambramovich zou vertrekken uit Londen.

Er is overigens wel een positieve trend zichtbaar: in vergelijking met vorig jaar boekt Chelsea 60 miljoen pond minder verlies. De afname van het verlies is vooral toe te schrijven aan meer winst uit de merchandising. Desondanks gaat het om de derdegrootste verliescijfers in de geschiedenis van het Engels voetbal. Op zich zijn de bedragen niet echt verrassend te noemen: sinds de komst van Abramovich spendeerde Chelsea alleen al een slordige 556 miljoen euro aan transfers!

Eén reactie op “Chelsea: slechts 118 miljoen euro verlies…

  1. hoddonk

    Denk dat die kosten voor abramovisch zijn en dus niet voor chelsea, dus roman weg, schulden weg.. of denk je nou echt dat hij chelsea achter laat met 500+ miljoen euro schulden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.