NIET UITGEZONDEN: Van Basten & Jansma praten over Maalderink

Gisteren ook naar Studio Sportzomer gekeken? Ik wel, want het programma met Jack van Gelder is voor mij tot nu toe steeds een mooie afsluiter voor elke EK-dag. Een van de opvallendste zaken gisteren was de starre houding van Marco van Basten tijdens de persconferentie. Maar wat blijkt nu: niet alle beelden zijn uitgezonden, getuige de beelden hieronder!

Toen ik op youtube keek of ik nog wat "aanvarinkjes" tussen Van Basten en Maalderink kon vinden, kwam ik namelijk het volgende filmpje tegen. Een gesprek dat perschef Kees Jansma en de bondscoach hebben na de persconferentie. Dit heeft Jack van Gelder niet uitgezonden, waarschijnlijk om de goede vrede tussen de pers en de bondscoach te bewaren. Het is nu echter wel op Youtube te vinden, dus ik ben benieuwd hoe Marco van Basten hierop gaat reageren…

Bekijk hieronder het filmpje:

 

13 reacties op “NIET UITGEZONDEN: Van Basten & Jansma praten over Maalderink

  1. Godenzoon

    Mallderink moet stoppen met zijn suggestieve vraagstelling. Hij kan zijn tijd beter stoppen in het bezoeken van een botox kliniek, zodat hij op deze manier zijn frustraties over zijn mongolenhoofd enigszins kwijtraakt. Typisch Nederlands is het om zo’n verslaggever gewoon zijn gang te laten gaan. Het wordt tijd dat zijn superieuren gaan ingrijpen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bartje

    Gaat het weer eens goed met Oranje en is die eikel van een Maalderink weer bezig onrust te stoken met zijn achterlijke houding.
    Laat ze toch voetballen en geniet ervan.
    Wil hij nou dat ze winnen of ziet hij liever oranje uit elkaar vallen, door onrust te zaaien, omdat hij zelf zo graag in de belangstelling staat. Ik zeg ontslaan die gast en vervangen door iemand die wel van voetbal houdt!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ramon

    Bert Maalderink doet gewoon zijn werk en ik vind het doorgaans nog leuke reportages ook die hij maakt. Je zou dat zelf maar weer elke dag opnieuw moeten doen… Marco hoeft niet zo geirriteerd te reageren. Open vragen, gerichte vragen, wat maakt het uit; het is een persconferentie. Een interview waar de vragen door Marco zelf bedacht worden, geeft ie maar op de KNVB website. Het gaat overigens alweer een stuk beter tussen de journalist en de bondscoach, getuige de repo van gisteravond. Dit is allemaal nutteloos gedoe en gezwets.

      /   Beantwoorden  / 
  4. MJL

    De heer Bert Maalderink mag van mijn part direct weg bij de NOS. Hij, in zijn 1-tje verpest, nee vergalt mijn hele NOS Studio Sport. De zeurderige en zeikerige toon die hij aanslaat, met die irritante nasale stem is onuitstaanbaar. Maar eigenlijk is het grootste probleem de vragen die hij stelt. Hij weet niets van voetbal! Hij stelt never, nimmer, nooit een inhoudelijke vraag over een wedstrijd, bepaald moment, diepere strategie, alternatieven, etc. Hij wil alleen maar Robben weten en of die of dat, zus of zo gedaan heeft. De heer Maalderink heeft blijkbaar de journalistieke gave van een hangslot en creativiteit van deurbel.
    Laat hem een voorbeeld nemen aan Hugo Borst, Twan van Peterstraten, Jack van Gelder, etc. En misschien de beste leerschool voor Bertje Maalderink zou een jaar stage bij de BBC zijn! Daar weten ze pas hoe ze goede, nette, kritische vragen moeten stellen. Gister beriep de heer Maalderink zich erop (in AD Sportwereld Pro) dat hij het bijtertje is, dat hij geen band wil hebben met de mensen die hij interviewt omdat dan zijn onafhankelijkheid in ‘t geding brengt. De waarheid is dat Bertje Maalderink volgens mij bijna geen vrienden/sociale contacten heeft c.q. ze niet kan onderhouden. Deze man is zo halsstarig, kleinzerig en benepen….ai,ai,ai. De heer Maalderink heeft namelijk zo’n ongelooflijk groot bord voor zijn kop en gelooft zo heilig in zijn eigen ‘opstelling’ en zijn eigen gelijk…. ongelooflijk triest en zielig! Dat de NOS deze vent nog in dienst heeft is te bizar voor woorden. En dat hij daarmee de sportbeleving van vele Nederlanders vergalt neemt de NOS blijkbaar op de koop toe….

      /   Beantwoorden  / 
  5. arthur

    Deze meneer Maalderink is inderdaad onuitstaanbaar. Het gedrag van deze man is tenenkrommend. Maar daar zitten ze bij de NOS niet zo mee volgens mij; zat ik afgelopen maandagmiddag klaar voor een nieuwe wedstrijd, wat blijkt: hoor ik opeens die stem van Evert ten Napel weer! Leefde die nog dan? Over onuitstaanbaar gesproken. Wat kan die een wedstrijdt verpesten! Moeten we slachtoffer blijven van deze terreur? Deze NOS-mensen weten allang dat half nederland ze walgelijk vindt, maar dat interesseert ze gewoon niets…. Gewoon lekker blijven zitten.

    De overige commentatoren van de NOS vindt ik overigens erg goed.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Frank

    Bert Maalderink is hoogst irritant bezig en probeert daarmee “uniek” te zijn. dat is hij, maar wel op een negatieve manier. Dat is overigens niet iets van de laatste tijd. Ook in de tijd van Van Gaal wist Maalderink al op negatieve wijze de aandacht op zicht te vestigen. Dat zo’n man zijn functie behoudt is onbegrijpelijk. D.J. Rob Stenders zou juist zijn steun aan Bertje kenbaar hebben gemaakt…… Dat zegt dan iets over Stenders???

      /   Beantwoorden  / 
  7. Reinier Vegter

    Die bert Maalderink begint mij ook ernorm de keel uit te hangen. De man zoekt altijd de confrontatie op in een gesprek. Hij begrijpt niet dat bijvoorbeeld een trainer of bondscoach informatie voor zichzelf wil houden. Wij hoeven als kijkers echt niet alles van te voren te weten! Vragen mag maar of je een antwoord krijgt is niet altijd logisch. Een interview soms ook bedoeld is om een sfeertje neer te zetten en de mensen te informeren zoals Marco van Basten dat probeert te doen. Ik hou niet van mensen die geen verantwoordelijkheid nemen en langs de kant staan te schreeuwen zoals Bert Maalderink langs de kant commentaar. Hij kan van mij ook een knal voor zijn kop krijgen! Eikel!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Thomas

    Nou,

    heb het gewraakte stukje gezien.
    Valt ontzettend mee. Ben mee eens dat Maalderink nogal kan zuigen, maar de kritiek
    die van Basten & Jansma op Maalderink hebben is
    ontzettend mild. Van Basten irriteert zich aan de vraagstelling. Niemand schiet uit zijn slof, alles is nog heel beheerst & netjes. Dus ja.
    Of dit filmpje nou al die poehoe waard is.
    Veel ophef, veel geschreeuw, weinig wol.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Thomas

    Nou,

    heb het gewraakte stukje gezien.
    Valt ontzettend mee. Ben mee eens dat Maalderink nogal kan zuigen, maar de kritiek die van Basten & Jansma op Maalderink hebben is
    ontzettend mild. Van Basten irriteert zich aan de vraagstelling. Niemand schiet uit zijn slof, alles is nog heel beheerst & netjes. Dus ja.
    Of dit filmpje nou al die poehoe waard is.
    Veel ophef, veel geschreeuw, weinig wol.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Frank

    Nog even een aanvulling op mijn eerdere bericht, speciaal voor de “FANS” van Maalderink: Ik herinner mij nog dat Malderink er verslag van deed toen het Ned. Elftal aankwam op het vliegveld. Zijn “vaktechnisch” commentaar was toen o.a. “Klaas Jan Huntelaar ging voor de landing nog net op tijd naar het toilet”. Kijk….dat is voetbaltechnisch gezien informatie waar de wat aan hebben……. OPZOUTEN BERTJE

      /   Beantwoorden  / 
  11. Helmonds J00dje

    Misschien wil Bertje wel bij Robben in het kontje want hij vraagt iedere keer of hij fit is om te “spelen”.
    Bert is een irritant mannetje uit de nieuwe lichting van de NOS, meteen ontslaan of geef hem een bezem om de studios te schrobben.

      /   Beantwoorden  / 
  12. DES

    Bertje is net een klein kind dat nee te horen krijgt als hij om een snoepje vraagt.
    Hij is namelijk zo professioneel dat als hij een voor hem onbevredigend antwoord krijgt op een van zijn meestal onzinnige vragen hij aan het einde van zijn reportage nog een lekkere sneer nageeft aan de desbetreffende coach. Vind dat Marco zich nog heel goed gehouden heeft, ik zou hem compleet negeren die kwallebak. Mischien kan Bert lekker met Ernie in Sesamstraat gaan wauwelen, hoewel dat opvoedkundig mischien wel onverantwoord is.

      /   Beantwoorden  / 
  13. haha

    zeg er een ding over fuck nos

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.