ADO-fans niet welkom bij bekerduel in Arena

Vreemd verhaal dit: ben de afgelopen dagen bezig geweest voor Het Parool met een artikel over het bekerduel tussen amateurclub Türkiyemspor (vorig jaar verliezend finalist om de landelijke titel) en ADO Den Haag. Heel gedoe was er om. Eerst zou het duel in het Olympisch Stadion of Arena gespeeld worden, toen weer in Heemskerk, daarna bij Wilhelmus in Den Haag. Daar stak burgervader Deetman een stokje voor, zodat er nu onder druk van de hofstad toch in Amsterdam gespeeld gaat worden. In de Arena. Maar zonder ADO-fans (zover je niet over…

hooligans moet spreken). Natuurlijk is dit gezeik allemaal uit angst voor een clash tussen Ajax- en ADO-tuig, dat nog een appeltje met elkaar te schillen heeft sinds de brand in het Ajax-supportershome en de inval in het ADO-honk.

Kan dat nou dat er geen supporters bij zijn? De officiële lezing van Amsterdam en de KLPD is dat ADO niet tijdig een combiregeling van de grond kreeg. Vreemde zaak natuurlijk. De club houdt zijn kaken stijf op elkaar, en publiceert ook niets op het web over het duel.

Wordt me daar een entourage. Türkiyem heeft ongeveer 200 man eigen thuispubliek doorgaans. Ruimte zat: er zijn 51.628 stoelen in de Arena, staat op de site van het stadion. Ik ben er ook bij. Laten we hopen op een stuntje voor Türkiyem, de club die het leukste voetbal speelt van de hoofdklasse.

Logo Türkiyemspor.nl

4 reacties op “ADO-fans niet welkom bij bekerduel in Arena

  1. jRRT

    Je snapt hopelijk wel waarom het Olympisch Stadion niet kan, alhoewel er vorig door AFC twee bekerwedstrijden zijn gespeeld. Het ligt er helemaal open door werkzaamheden, dus enkele duizenden stenen liggen voor het grijpen. Dat is niet echt veilig met wie dan ook op de tribune.

      /   Beantwoorden  / 
  2. remco janssen

    lijkt mij ook niet

      /   Beantwoorden  / 
  3. PSVrules

    Remco; Ik vind Gemert het leukste spelen, altijd zeer aanvallend en altijd voor de winst. Kom op die zwart witteuh…

    Gemert Kampioene

      /   Beantwoorden  / 
  4. remco janssen

    ligt toch ook ergens in het brabantse? Zag vorig jaar Turkiyem tegen Schijndel, ongelooflijk. Turkiyem stond 2-0 achter en moest met 3 goals verschil winnen om algeheel zondagkampioen te worden. Uiteindelijk won Turkiyem met 6-3… niet normaal.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.