De kwestie van de keepers

Na de eerdere kwestie over de aanvoerders door de geschiedenis is beantwoord (Ajax: Escudé/ Feyenoord: Kuyt/PSV: Cocu) is de volgende kwestie aan de beurt. Wie moet het doel verdedigen bij de Nederlandse toppers? Bij Feyenoord wordt deze prangende kwestie besloten na het trainingskamp in China. Maikel Aerts en Patrick Lodewijks moeten het uitvechten. Aerts speelde al tegen Espanyol en Lodewijks keept tegen Nacional. Wie in het derde oefenduel tegen Hertha BSC onder de lat staat, is de eerste doelman. Persoonlijk ben ik voor Aerts omdat hij – zoals hij zelf aangaf in VI – een echte Feyenoordkeeper is. Niet lullen maar poetsen, dus. In het interview in VI overigens geen woord over zijn vroegere cocainegebruik. Bij Ajax…

…gaat de strijd tussen Bogdan Lobont, Hans Vonk en Maarten Stekelenburg. In het laatste duel tegen Rijsnburgse Boys (0-12 overwinning) keepte Stekelenburg de eerste helft, Vonk de tweede. Hoewel ik zelf erg fan ben van de moed van Lobont, ben ik toch voor een goede coachende keeper bij Ajax in het doel. Vonk is in de jonge selectie van Ajax daarvoor de aangewezen persoon. Stekelenburg is eigenlijk niet goed genoeg voor Ajax, Kenneth Vermeer lijkt de doelman van de toekomst te zijn. Bij PSV lijkt de verdeling duidelijk. Gomes was verreweg de beste doelman van de eredivisie vorig jaar. Hij lijkt zelfs rijp voor het Braziliaans nationaal elftal (hoewel Dida in mijn ogen de beste keeper ter wereld is en dus onmogelijk door Gomes verjaagd kan worden). Zoetebier is een degelijke stand-in, sterker nog, ik vind Zoetebier zo goed dat ik er voor pleit hem als derde doelman mee te nemen naar het WK. Te meer hij perfect zou zijn in de rol waarbij hij Manunited’s Edwin van de Sar en Henk Timmer (onbetwist nummer een bij AZ) scherp houdt.

Een terzijde: bij Valk kunnen keepers zelf een handschoen laten maken naar keuze. Zie de foto of volg deze link.

3 reacties op “De kwestie van de keepers

  1. Dennis

    Mooi stukje… Vind ondertussen alleen dat Lodewijks 3e keeper moet zijn! Van Basten kan niet meer om hem heen toch?

    (mooie handschoen! Gaaf concept bij Valk!)

      /   Beantwoorden  / 
  2. remco janssen

    ha leuk dennis, maar wel oud verhaal waar je op reageert. Lodewijks in Oranje als 3e keeper ben ik helemaal voor, had het toevallig gisteren nog over met wat sportjournalisten. Of Waterreus, in ieder geval een ervaren rot die Van der Sar en Timmer kan steunen en trainen en die ook de jonge jongens op scherp kan zetten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dennis

    Helemaal mee eens!

    Hoe kom je overigens bij die foto van VALK?
    Stoere Handschoen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.