Cameravoering knudde bij Feyenoord-Rapid

Aaaaaarrrrghhh! Het experiment van de NOS bij het Uefacupduel tussen Feyenoord en Rapid Boekarest (1-1) kon al niet op mijn sympathie rekenen, maar het was zelfs nog erger dan gedacht. De omroep had twee camera’s aan de zijlijn geplaats in plaats van een in het midden, dit om dichter op de actie in de wedstrijd te zitten. Maar er werd vaak zo dicht ingezoomd op de plek waar de bal is, dat ik totaal geen weet meer had waar we ons op het veld bevonden, waar de bal heen kon en of er iemand vrijliep. Zo was er een vrije trap in de eerste helft van Pardo. ‘Greene is een goede kopper’, sprak de commentator, maar pas toen de bal al lang en breed over de achterlijn was, viel de verdediger te ontdekken. Ook als de spelers de bal over de middenlijn verplaatste, leek het net of het beeld ‘oversloeg’. Voor je gevoel miste je een stuk van het veld. En door de schuine cameravoering raakte je ook een gedeelte van de diepte kwijt. Al met al kan ik alleen maar concluderen: experiment grandioos mislukt!

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

7 reacties op “Cameravoering knudde bij Feyenoord-Rapid

  1. Kleine remco

    hahaha mooi dit. Ben t met je eens heb 15 min zitten kijken maar vond t helemaal niks. hmm valt me zwaar je gelijk te geven, word een rusteloze nacht denk ik ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. remco janssen

    leer er mee leven! idem hier, het viel mij niet zwaar om andere zaken te doen. ook pa Janssen haakte grandioos af.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kleine remco

    huh ook pa haakte af…bedoel ej tijdens feyenoord dat ie t niet meer kon verdragen?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rudy B

    Hopelijk is er in een volle Kuip geen ruimte om die ‘parallelle’ camera’s neer te zetten. Het leek wel of ik naar twee wedstrijden zat te kijken. Straks gaan ze ook nog een camera aan de andere kant van het veld zetten! Gekkenhuis.

      /   Beantwoorden  / 
  5. pappalotti

    Nooit meer!
    Ik werd er helemaal gek van, geen overzicht en teveel inzoomen. Bij de goal van Kuijt was ik helemaal het overzicht kwijt. De beelden zijn mooi ter aanvulling in de herhaling maar niet continu. Je zag de ruimtes op de flanken etc neit, de spelers overigens ook niet maar dat terzijde.

      /   Beantwoorden  / 
  6. remco janssen

    idd Kleine Remco. Blij te horen dat meerdere bezoekers mijn ervaringen delen. Ik hoop dat de NOS dir zelf ook geconstateerd heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Marcel Nijboer

    HELEMAAL NIKS die twee hoofdcamera’s, je raakt inderdaad je hele coördinatie kwijt, en je hebt totaal geen overzicht.
    Snel verschietende beelden zijn trouwens sowieso onprettig.

    Mooi zo laten als het was dus!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.