Jong Oranje – Marokko: weer eens supporters op het veld…

Het is maar een vraagje, maar zouden ze nou bij de KNVB en Willem II echt niet verwacht hebben dat er Marokkaanse supporters zouden proberen het veld op te komen? Het is toch -bijna- altijd raak als er zulke wedstrijden worden gespeeld? Goed, het ziet er allemaal redelijk vriendelijk uit, en die jongens die over het veld rennen doen niemand kwaad, maar Nederland staat natuurlijk wel voor lul… Want deze beelden (en het rapportje van de scheidsrechter) gaan heus wel naar de UEFA en die weet donders goed dat Nederland dit jaar het EK -21 organiseert.Dat wordt dus gewoon een reprimande voor 'Zeist'. En dat had best voorkomen kunnen worden als er iets meer stewards aanwezig waren geweest dan het handjevol dat nu lijdzaam moest toekijken als er weer een fan over het veld rende… Na de wedstrijd was het helemaal raak: honderden Marokkaanse fans bestormden het veld, gooiden met stoeltjes en hoekvlaggen en sloopten ook andere onderdelen van het stadion, zoals doelen en reclameborden. Had desnoods een aantal Marokkaanse vaders ingezet om die jongens op de tribune te houden.

45 reacties op “Jong Oranje – Marokko: weer eens supporters op het veld…

  1. Sjon van der Roggelkamp

    “en die jongens die over het veld rennen doen niemand kwaad”
    Weet je dat heel zeker? Ik zou maar eens even gauw wat berichten gaan lezen als ik jou was

      /   Beantwoorden  / 
  2. redactie

    ik had het over tijdens de wedstrijd.
    was het bericht tijdens de (slotfase) van de wedstrijd aan het tikken.

    vind het gewoon onbegrijpelijk. Dit kan toch niet als een verrassing zijn gekomen?

      /   Beantwoorden  / 
  3. SUIKERKLONTJE

    nou de marokanen verzieken het echt voor ons.maar hoe je ziet het is gewoon supper dat ze zo voor ons opkomen echt zelf verzekerd! maar het is niet goed wat ze met die stoelen hebben gedaan is echt schande!
    maar ik blijf zeggen,marokanen zijn te gekk!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Pharis

    Als Nederlands tuig aan de slag gaat, zijn het supporters.
    Als Marokkaans tuig dat doet, zijn het Marokkanen.
    Consistent redeneren is voor sommigen blijkbaar een moeilijke opgave.

      /   Beantwoorden  / 
  5. fred lunette

    benadeeld door mensen,die er niks van snappen je hebt gewonnen wat wil je nou!waar zijn jullie mee bezig!land verbod voor dat soort mensen!

      /   Beantwoorden  / 
  6. fred lunette

    nooit meer naar uitwedstrijden!

      /   Beantwoorden  / 
  7. bonkie

    Tjonge jonge, het zal wel niet weer eens zo zijn… Dat soort volk meteen niet meer toelaten en niet meer tegen die kwallekoppen spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Eric E

    Allereerst onbegrijpelijk dat je als organisatie zulke risico’s neemt, door een onderbezetting aan veiligheids mensen.
    Ten tweede zeer betreurend, dat hoe dan ook het beeld over Marokkanen voor veel mensen weer bevestigt wordt. Op de oudere generatie misschien niet van toepassing, maar ik denk dat de nieuwere generaties een hoop creddits kwijt zijn bij de Nederlandse maatschappij en dat hebben ze aan zichzelf te danken.

      /   Beantwoorden  / 
  9. AJAXNSF

    pharis, je bent een enorme eikel. als NL supporters het doen zijn het hooligans…..

    als die maroc etters het doen is het zogenaamd een feestje…..

    meten met 2 maten heet dat. of ken je dat spreekwoord niet?
    schandalig hoe de politie en knvb hier mee omgaat.

      /   Beantwoorden  / 
  10. gerard kervel

    Hooligans, er is maar één juiste benaming voor dit soort TUIG en dat is dus Hooligans!
    Wat bezielt een stelletje domme homo’s om naar het voetballen te gaan en daar de boel te lopen verzieken? Ten eerste doen ze hun land van afkomst geen eer aan. Ten tweede zetten ze de hele Marokkaanse gemeenschap in Nederland weer voor lul. Ten derde bereiken ze hier helemaal niets mee, sterker nog ze worden de eerste jaren genegeerd als voetbal land. Leer eerst manieren en ga niet als een stelletje losgeslagen varkens lopen gillen. Waar gaat dit nog over? Als je je genoodzaakt voelt om tijdens het volkslied van een ander land lawaai te maken krijg je nooit respect.
    Respect is toch wat jullie willen? Dan moet je dat wel verdienen en dat doe je door keihard te werken.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Youri Muncha

    Precies Gerard, werken.
    Maar dat deden ze toch al jaren niet meer?
    Zo krijg je dus nooit R E S P E C T.

    Wie gaat dit weer recht zetten? Toch niet weer die foute Marokkaanse vaders die zelf te bang zijn voor hun kinderen? Nee, dat zullen de bekende Marokkaanse voetballers wel weer moeten doen. Nou, i zou ze laten barsten. Geen wonder dat de betere Marokkanse voetballer voor Nederland kiest, ze schamen zich voor hun eigen land kapot! De groeten!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Marokkaans meisje

    Toch opmerkelijk dat Marokkaanse jongens weer zo exceptioneel worden bevonden. Afgelopen zaterdag nog zijn er in Alkmaar GROEPEN NEDERLANDSE hooligans gearresteerd.

    De groep ‘supporters’ trok zaterdag, een dag voor de wedstrijd AZ-Ajax, door de binnenstad van Alkmaar. Een horecagelegenheid werd vernield en een 35-jarige voorbijganger werd mishandeld. De man raakte gewond aan zijn hoofd en is in het ziekenhuis behandeld.

    Dit is slechts een van de vele voorvallen van BLANKE NEDERLANDSE relschoppers.

    Ik accentueer nu de nationaliteit wat nergens op slaat, maar doet de NEDERLANDSE media dus met Marokkaanse jongens. Slaat dus ook helemaal nergens op. Voor Marokkaanse jongens wordt nu de toegang ontzegd, maar als we zo gaan beginnen dan moeten we (ja eerlijk is eerlijk) voetbal in zijn geheel afschaffen.

    Groet van een Marokkaans meisje die dat gescheld op Marokkanen helemaal zat is.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Sam

    Wat een onzin wordt hier toch uitgelaten!!

    Jong Nederland is afgegaan tegen Jong Marokko en als het andersom was hadden we er niets van gehoord pak die mensen op en geef ze een verbod maar kap eens met dat over 1 kam scheren van mensen!!

    En wat voor onzin is het dat de knvb geen wedstrijden tegen marokko meer wilt spelen??
    Dus geven we maar toe aan een paar relschoppers wat zijn we toch weer sterk met zijn allen diep treist.

    Het Blijft Maaaaaar Voetbal….

      /   Beantwoorden  / 
  14. rafid de gekstuhhh

    hahahha eeej fakaaaaa mense hahah kben die irakees die op t eerst scoorde motherfcuekrsssssss hahaha en fuck de hatersssssssss hahah rwinaaaaaaa Bredaaa de gekstuhhhhhh thallaaaaaaaaa voor de matties en owjahh vooor die kk vieze mocros uit dordd wollah he als ik 8er kom waar jullie wone enzo jullie gaan zien wollahhhhh denk je dat we da gaan vergete hie rin bredaa a vrienddd jullieee zijnn kkk deadyyy motherfuckersss tabon yemekum en nou laterssssssss

      /   Beantwoorden  / 
  15. Sean

    Ik denk dat de oplossing simpel is: mensen die het veld oplopen straffen met een zwaardere straf dan een stadionverbod; misschien een gevangenisstraf. In Engeland is het verboden om het veld op te komen (net als overal), maar gebeurd het toch, dan kan diegene een gevangenisstraf van 4 jaar krijgen. En je ziet het, supporters in Engeland zitten bijna op het veld, maar niemand die nog durft het veld op te lopen.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Antonio

    Jongens wat is dit voor een discussie? Ik heb al op meerder sites gekeken naar reacties en het gaat alleen maar tussen racistische jongeren en felle Marokkanen. Ze overtreffen elkaar met het vervloeken van elkaar. Over gisterenavond, erg zielig dat deze Marokkaanse jongeren het veld op gaan. Ze willen zo graag getolereerd worden en respect krijgen. Stageplaatsen creeer je niet door een ogenschijnlijk stom vooroordeel te bevestigen. Jongens denk na, maak het voor je zelf en voor de Nederlandse bevolking makkelijker. Zorg voor respect voor elkaar!
    Groeten Teun

      /   Beantwoorden  / 
  17. Nick

    Wij, als Nederlanders, krijgen hier wel zo mooi de schuld van discriminatie en rascisme, maar dit was niet de eerste keer. Ik geloof dat het in 2003/2004 was, Ajax speelde een oefenwedstrijd tegen de “maroc profs” (De betere Marrokaanse spelers in de eredivisie). Ajax was net weer bezig met het opbouwen van een elftal na de uitverkoop die ze hadden gehouden, en verloor dus die wedstrijd. De “fans” sprongen massaal het veld op en stewards, ballenjongens, dug-outs en stoeltjes kregen klappen en werden vernielt. Dit gedrag is onacceptabel! Als Ajax en Feyenoord “supporters” weer eens met elkaar op de vuist gaan, zijn de gevolgen voor de clubs (boetes, een aantal wedstrijden zonder supporters, enz enz). Hier moet dus ook een maatregel tegen genomen worden, ik neem aan dat de beelden genoeg bewijs op leveren om de schade te verhalen op de daders en om ze een nationaal stadion verbod te geven voor minstens 1 jaar.

      /   Beantwoorden  / 
  18. arend

    laat ze werken die kanker maroc of maak ze dood

      /   Beantwoorden  / 
  19. friser

    de meesten van hun wonen gewoon in nederland
    ze hadden er meer moeten oppakken maar die 26 gelijk het land uit ruimt lekker op geen gekanker nederland moet blanker

      /   Beantwoorden  / 
  20. antimaroc

    wat is dat toch voor een kl*te volk. Het zal toch geen toeval zijn dat het vaak met zo’n volk misgaat. En het erge is ook nog dat wanneer je ze aanspreekt is het meteen zo van discriminatie. Jammer maar helaas stroomt ons land vol van dat tuig

      /   Beantwoorden  / 
  21. tja...

    Ik weet het niet hoor, maar die mensen die zo zielig doen over het feit dat de daders bij hun naam genoemd worden, moeten eens bij zichzelf ten rade gaan. Ze houden de daders de hand boven het hoofd door het te gooien op “stigmatiseren”. Als ADO-fans het veld bestormen, zijn het toch ook “ADO-fans” in de media? Het verschil is alleen dat er bij die BLANKE NEDERLANDERS zoals ze hier worden genoemd wel een poging wordt gedaan om de daders op te sporen door o.a. hun foto op internet te zetten (zoals 6 Utrecht-fans momenteel en voorheen 250 Feyenoorders). Over “consistent” gesproken. Politie en justitie bang dat ze stigmatiseren?

      /   Beantwoorden  / 
  22. gerrit

    jullie marokkanen zijn allemaal varkens. o wat zijn jullie zielig het is gewoon ongeloofelijk. NEDERLAND heeft maar een fout gemaakt in haar geschiedenis en dat is jullie varkenskoppen hier laten komen en een uitkering te geven.

    stelletje luie VARKENS, ga eens werken

    tabon yemek

      /   Beantwoorden  / 
  23. Piet

    Is inderdaad een nutteloze discussie, lijkt meer op een rascistische discussie. Straffen verhogen en mensen denken wel 2x na voordat ze het veld oprennen. Niks stadionverbod, geldboetes moeten er komen 20.000 euri ofzo of idd gevangenisstraffen….

      /   Beantwoorden  / 
  24. mark

    Laten we het een klein beetje normaal houden, het gaat erom dat dit soort `supporters` worden aangepakt die de boel verkloten of ze nou blank, zwart of paars zijn. Het gaat om mensen die moedwillig de zaak verkloten en daarom hard aangepakt moeten worden. Niet elke Marokkaan is slecht en niet elke Nederlander is goed. Dat hier dan weer direct het woord discriminatie valt vind ik ook weer zeer triest, mensen terecht aanspreken op hun gedrag is geen discriminatie. Het niet meer willen spelen van `vriendschappelijke` duels, dus duels die je vrijwillig plant tegen een land waarvan de supporters keer op keer problemen veroorzaken is volgens mij een logische stap en zou voor elk willekeurig land gelden waar supporters keer op keer problemen veroorzaken.

      /   Beantwoorden  / 
  25. PSVrules

    Maar toch blijft het typisch dat zoiets alleen bij Nederland – Marokko gebeurt en nooit bij bijv. Nederland – Italië terwijl er ook veel italianen in ons land wonen.

      /   Beantwoorden  / 
  26. SUIKERKLONTJE

    waarom deze discusie wat gebeurt is,is niet goed maar het zijn niet alleen maar de MAROKANEN die herrie schoppen hiero er gebeurt zoveel hier in nederland en dat komt ook niet door de “MAROKANEN”.
    endat nederland 1 fout heeft heeft gemaakt ons binne laten komen??
    he je moeder moet spijt krijgen dat ze je op de wereld heeft gezet.niet iedereen is het zelfde en ik vind dat(Marokkaans meisje) helemaaal gelijk heeft.niet alle marokanen zijn het zelfde !! groetjess marokaanse chikkkk!!

      /   Beantwoorden  / 
  27. pali

    jullie moeders fucking rasiste marokko is gewoon de beste

      /   Beantwoorden  / 
  28. pali

    vuile nederlanders kowed jullie hebbe geen lef hier hebt ge groote mond ma wacht ma als wij voor jullie staan fuckers

      /   Beantwoorden  / 
  29. standarte westland

    Ik kan hierop alleen maar zeggen dat ik blij ben niet als zo´n “untermensch” geboren ben. Ik moet er niet aan denken dat een Hollandse vrouw met snor geboren wordt. Maar ja een grote muil hebben ze alleen in de grote steden, waar ze (helaas) in grote getalen aanwezig zijn…….dankzij onze linkse kankeregering of democratisch of hoe ze het ook noemen……1 tegen 1 ja dan zijn ze muisstil. Europa für europäer Ausländer ´raus!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  30. pali

    u moeder westerland kweet toch wie ge zyt kpak u toch ik vermorzel u dan maak ik u kapot

      /   Beantwoorden  / 
  31. Arikan

    Prachtige reacties weer van sommige Nederlanders

    ben ook niets anders gewend :)

    alles over 1 kam scheren en kankeren op alles
    het Nederlands voetbal is ook niet meer wat het geweest is accepteer het nou eens.

    groetjes

    Arikan

      /   Beantwoorden  / 
  32. rwinaman

    dat is goed wat ze doen dat hoort bij osn wij marokkaanen

      /   Beantwoorden  / 
  33. rwinaman

    ehhhhhh schatje kus me

      /   Beantwoorden  / 
  34. mocro

    jullie moeders van nederlanders wat jullie kunnen wel met nederlanders over praten maar als er een maal een marokkaan is is iedereen bang hahahah

      /   Beantwoorden  / 
  35. mark

    Ik zie wel woorden maar geen samenhangende zin, cursusje Nederlands misschien?

      /   Beantwoorden  / 
  36. s-mocro

    eejj waar slaat dit op dat marokko weer angesproken wordt om dat gene wat hun doen .
    als ajax-feyenoord speelt en er komen rellen..dan krijgen ze maar een kleine straf zonder publiek of soo..
    en nu 5 jaar lang geen oevenwedstrijd tegen marokko.. echt zielig! afz. 16-jarige marokkaande jongen uit delft!

      /   Beantwoorden  / 
  37. PSVrules

    Ze zouden alle Marokanen uit moeten zetten!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. nomoremocro

      blogger doe ons een lol en gooi dat achterlijke geitenvolk eraf .

        /   Beantwoorden  / 
  38. De Man

    ey racist wij zijn ook gwn mensen zoals jij je bent niet meer dan ons je moet geen hoge dunk van je eigen hebben ik zelf ben belg een tijdens gwne matchen zoals ajax-psv ofzo gebeurd dat soms ook wel

      /   Beantwoorden  / 
  39. De Marokkaan

    HOLANDSE EIKEL

      /   Beantwoorden  / 
  40. De 100% Marokkaan

    ey youri muncha bularouhz is de enige marokkaan die bij nedereland speelt een weet je wrm, anders is nederland niets dan witte stront
    hij wilt geld verdienen want de nederlanders worden meer betaald sukkel maar marokko zal nog heel hoog komen staan een jullie nederlandse elftal hebben veel alochtonen in de ploeg je weet wel waarom want anders zijn jullie niets waard SUKKELS

      /   Beantwoorden  / 
  41. DE 100% Marokkaan

    hey arend, voel jij je te hoog of wie denk je dat je bent meer dan mij NEE hoor dat soort tuig als jij hoort in een insteling “GESTOORDE MENSEN”

      /   Beantwoorden  / 
  42. Mocro De Man De 100% Marokkaan yah it's me

    weeeeeeee draris morocco rules rood groen marokko kampioen wij hebben die nederlanders een lesje gegeven een hun hartje doet pijn ik ga al jullie hartjes vertrappelen kanker-nederlanders rwinaman baz a hlik moroco rules keeskoppen witte stront da julie zijn mgarba’s aan de top een nederlanders opgesloten in een pot whiyaaaaaaw feesten marokko is the best wij doen rellen om de leuk is mocro’s gaan we een grote rel doen zodat de nederlanders een belgen het in hun broek doen ik ben een marokkaans belg van KIEL RELLE kill ol the netherlands relle

      /   Beantwoorden  / 
  43. rob roy

    100%……dufkop,
    wat doe jij hier eigenlijk jongen,ga terug naar je geitenn**kerslandje en zit de zooi hier niet zo op te ruien.Of heb je teveel coke gesnoven en sta je stijf van de pillen.
    dombo.

      /   Beantwoorden  / 
  44. oostfront

    Je woont hier wel in nederland!! Dus hou je eigen wel aan de regels ja!!. Ga anders terug naar je eigen kutland. In nederland verzieken die lui alles. Ze moeten die marokkanen eens flink laten werken zodat ze er dood bij neer vallen dan hebben we er teminste nog iets aan verdiend. Stelletje lamlullen kosten alleen maar geld.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.