Bizar: FC Groningen binnenkort al naar nieuw stadion?

Euroborg, "de groene kathedraal" waar FC Groningen haar thuiswedstrijden speelt, lijkt iets meer dan een jaar na de opening misschien al te klein voor de Groningse club. Een ringetje erop dan maar? Misschien niet: Een uitbreiding van de huidige thuishaven voldoet namelijk misschien niet eens. 'Het zou zelfs kunnen zijn dat er een nieuw stadion moet komen', aldus algemeen directeur Hans Nijland op de site van Voetbal International.

'Wij hebben de plannen voor Euroborg al in 1996 gelanceerd. Destijds bungelden we onderaan in de Eredivisie en stond het water ons financieel aan de lippen. We zitten in de huidige situatie aan ons plafond. Met de overgang naar De Euroborg hebben we een achterstand goedgemaakt, maar het mag niet zo zijn dat we over tien jaar opnieuw achter de feiten aanlopen.' In het Algemeen Dagblad wordt gesproken over een stadion waarin maar liefst 40.000 mensen een plekje kunnen vinden. Dat zou een verdubbeling zijn van de capaciteit van Euroborg (20.000).

8 reacties op “Bizar: FC Groningen binnenkort al naar nieuw stadion?

  1. Fc Grunn

    Dit bericht is wel heel voorbarig.

    Dit schrijft Nijland in zijn wekelijke nieuwsbrief:

    “De berichtgeving rond de mogelijke uitbreiding van Euroborg heeft veel stof doen opwaaien. Dat is logisch en was ook de bedoeling. Toch willen wij vanaf deze plaats enkele zaken nuanceren. De belangrijkste boodschap die wij hebben willen doen laten uitgaan, is de roep om een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek, zonder mitsen en maren vooraf, naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van een dergelijke uitbreiding. Wij zijn heel benieuwd naar de uitkomsten hiervan. En of het nu gaat om een stadion van 25.000, 30.000 of 40.000 plaatsen bespreken we pas daarna op basis van de conclusies.”

    “Het is nu nog een stap te vroeg om in te gaan op vragen als wat dan de capaciteit dient te zijn en wie een dergelijke uitbreiding zou moeten gaan betalen. Daarover hebben wij niets gesteld, wél hebben we aangegeven dat uitbreiding op lange termijn noodzakelijk is om door te groeien. De komende jaren redden we ons prima in Euroborg. Zeker met kleine aanpassingen die we nog kunnen verrichten, zoals een mobiele wand in het gastenvak en het benutten van ruimtes in Euroborg die nu nog niet worden gebruikt.”

    “De reden voor een mogelijke uitbreiding van Euroborg zijn onze ambities. Wij willen FC Groningen verder laten groeien. Dat mogen onze supporters en sponsors niet alleen van ons verwachten, ze moeten dat zelfs van ons eisen. Het is heel gemakkelijk om – nu het goed gaat – achterover te gaan leunen en te genieten van de huidige gang van zaken. Maar die houding zou funest zijn voor een betaald voetbalorganisatie, trouwens voor elke onderneming. De suggestie en speculatie dat FC Groningen zou vertrekken uit Euroborg is niet aan de orde. Dit zou ook ondankbaar zijn. Wij zijn trots op en blij met ons stadion, maar we moeten wel op de toekomst voorbereid zijn.”

    [..]

    “De hele materie heeft er toe geleid dat we inmiddels al een eerste gesprek hebben gevoerd met de directie van Euroborg N.V. en wij hebben hierbij een positieve grondhouding geconstateerd. Alle betrokken partijen zijn met huiswerk uit elkaar gegaan en daarop komt zeker een vervolg.”

      /   Beantwoorden  / 
  2. iemand

    Dat wisten ze allang maar dit doen ze gewoon om in de publiciteit te komen stelletje Sukkels!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan

    Een ring erboven op kan in ieder geval niet.

      /   Beantwoorden  / 
  4. John

    Hoe weet jij dat johan. De opties moeten nog bekeken worden, en daar hoort ook de ring erboven op bij.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Eric

    Ik vertrouw het plaatje niet.
    Natuurlijk wil elke club zoveel mogelijk seizoenskaarten verkopen als mogelijk, en voor FC Groningen zijn 10.000 extra plaatsen waarschijnlijk ook wel te verkopen… maar 20.000 extra plaatsen niet, deze zijn afhankelijk van het succes.

    Mijn advies aan de Groninger FC; groei niet te snel… als het misgaat zitten de tribunes halfvol, dat komt niet ten goed van de sfeer en beleving… (hetgeen weer invloed heeft op de prestaties van het legioen…).
    Kortom; realiseer nog eens 10.000 plaatsen door (niet- gestructureerd, maar met losse componenten boven de huidige tribunes te bouwen. Als het bestuur een beetje hersens ha, dan is daarin bij de aanbesteding reeds voorzien.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Johan

    @john: ik meen mij te herinneren, dat dat is gezegd toen het stadion werd geopend. Qua bouw zou dat niet kunnen. Wél werd er toen over de mogelijkheid gesproken om zitplaatsen te maken ónder de huidige rijen.
    Maar verder weet ik het ook niet hoor, van mij mogen ze er best een ring bovenop zetten. Als de sfeer maar gelijk blijft.

      /   Beantwoorden  / 
  7. piet jan

    waarom zijn wij altijd van die domme, domme boeren volk dat nooit nadenkt en blij is met een stuiver.jammer weer een kans mis gelopen, maar ja die zijn er zo veel in Grunn.(WERKLOZEN!!!!!!!!!!!!!!!!).

      /   Beantwoorden  / 
  8. Kees

    Hoi nu dik jaar veder en er zijn 2200 plaatsen er bij gekomen. en nog steeds ruimte gebrek,
    toch nog maar een ring of toch een nieuw stadion. de burgemeester heeft al gezegd dat dat niet te verantwoorden is.

    maar stel dat er wel 1 komt. waar zou die dan moeten komen…? de enigste goede en logische lokaatzie is waar nu de suiker fabriek staat. Mmm een probleem of toch niet want wat is nu het geval. de suiker unie in de stad gaat tegen de vlakte. en raad is er mag de eerst komende 15 jaar niet op gebouwd worden. tot er een bestemming’s plan is.

    maar of het waar is geen id tijd zal het leeren maar ik denk dat er binnen nu en 10 jaar een nieuw stadion kom op de plek van de suiker fabriek pal naast de ring die rechts streks op de snel weg uit komt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.