Doelpuntenmachines in de Jupiler League

Marnix Kolder speelde gisteren zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Veendam. Zoals je bijna wel van hem kon verwachten was de spits ook tegen De Graafschap trefzeker.  Met zijn vijftiende treffer toonde Kolder aan dat FC Groningen met hem een potentiële doelpuntenmachine heeft gekocht, al zal hij natuurlijk nog wel waar moeten maken dat hij ze er een nivootje hoger ook inschiet.

 

De goal van Kolder was overigens alleen van belang voor de statistieken, aangezien de punten mee gingen naar Doetinchem. Ook bij De Graafschap loopt namelijk een spits rond die ze er wel erg makkelijk inschiet. Zijn naam Berry Powell, oud-spits van onder ander FC Den Bosch. Hij scoorde er drie tegen Veendam en vijzelde daarmee zijn seizoenstotaal op naar zestien. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd totdat ook deze Jupiler League-spits zal verkassen naar een club uit de Eredivisie, al is er ook buitenlandse interesse…

3 reacties op “Doelpuntenmachines in de Jupiler League

  1. hooi

    Wat voor buitenlandse interesse? En ik denk eigenlijk dat ze allebeide falen. Powel heeft in de eredivisie en het championship gespeeld en helemaal niks er van gebakken.

    Er zo zijn er zoveel die er 20 maken in de jupiler league en er in de eredivisie totaal niet aan te pas komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. redactie

    De Oekraïnse club Metalurg Alchevsk volgt hem (maar wil liever FC Dordrechtspits Lopes) en ik hoorde op Talpa dat er ook de nodige interesse uit Azië zou zijn voor Powel. (beetje vaag klinkt het wel)

      /   Beantwoorden  / 
  3. HengeloGld

    Naar eigen zeggen is de interesse vanuit Oekraine ‘gebakken lucht’. Ook vanuit Azie is (vooralsnog) niets concreet geworden. Dan is er nog iets, Powel kan wel weg in de winterstop, maar dan dient wel de hoofdprijs betaald te worden, dat zie ik niet gebeuren…

    En tot slot, eredivisie spelen kan ‘ie volgend jaar bij de Graafschap!! :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.