Bert van Marwijk trainer van Feyenoord

De kogel is door de kerk, er is witte rook en …er is eindelijk officieel duidelijkheid: Bert van Marwijk is de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. Dat meldt de Rotterdamse club donderdag op de website. De 55-jarige trainer tekent een contract dat hem voor twee jaar aan de club verbindt. Hij volgt Erwin Koeman op, die na een teleurstellend seizoen uit eigen beweging opstapte. Voor de play-offs werd Leo Beenhakker ingehuurd. Ook hij slaagde er niet in zich met Feyenoord te plaatsen voor Europees voetbal.

Feyenoord, dat eerder Co Adriaanse tevergeefs benaderde, polste Van Marwijk twee weken geleden voor de functie van hoofdtrainer. Die gesprekken verliepen, zo meldt de club, van begin af aan positief en mondden uiteindelijk uit in een definitieve overeenstemming. De trainer wordt maandag officieel gepresenteerd in De Kuip.

Van Marwijk begint op zaterdag 7 juli aan zijn tweede periode als hoofdtrainer van de Rotterdamse club. Tussen 2000 en 2004 stond de Deventenaar al voor de groep. In 2002 won hij met Feyenoord de UEFA Cup. Van Marwijk werd daarmee de langstzittende trainer van Feyenoord ooit. In 2004 stapte hij over naar het Duitse Borussia Dortmund. Bij die club vertrok hij afgelopen winter. (bron: ANP)

later meer

4 reacties op “Bert van Marwijk trainer van Feyenoord

  1. vakkie-k

    goeie beslissing, we moeten toch een trainer hebben en aangezien er ik 2002 de uefacup is gewonnen zou dit wel goed kunnen zijn. toch heb ik nog liever co maarja, die wilde niet en dan kan die ‘t bekijke.

      /   Beantwoorden  / 
  2. DennisDW

    Nu in rap tempo de bezem door de selectie en een paar slimme aankopen en feyenoord kan weer omhoog kijken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. PSVrules

    Goede trainer, nu zorgen dat Gio en Makaay komen en Feyenoord zit weer op de weg naar boven! Als PSV vind ik dat Feyenoord er gewoon bij hoort, al laten ze dit maar heel zelden zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.