Vink’s blunder is de schuld van arbiteropleiding; KNVB maakt dode hoek door looplijnen


Kon weer eens niet slapen, daarom alle tijd om de blunder bij PSV-Ajax van arbiter Pieter Vink door te nemen. Ik fluit zelf ook regelmatig duels op een erbarmelijk laag niveau (hilarisch!), daarbij had ik laatst een soortgelijke situatie. Ik liep centraal op het veld, een speler ging in de rechterhoek van het 16-metergebied al dan niet over het been van een tegenstander, die hem niet leek te raken. Schwalbe, dacht ik ogenblikkelijk op gevoel want het stond 2-1 vlak voor tijd, maar zeker weten kon ik het niet, never, nooit. Omdat een scheidsrechter bij de KNVB-opleiding altijd leert om diagonalen te lopen (van rechtsachter naar linksvoor) om zo een… Tekening Iran Cartoon International

ideaal zicht te houden op de rechts gepositioneerde
grensrechters, ontstaat er aan de rechterkant van het strafschop
zodoende een dode hoek. Daar hoort hij op een hoger niveau te
vertrouwen op z’n assistent, maar met een dwarsaanzicht is ook diens
oordeel zelden betrouwbaar. Oplossing? Zoiets als een lijnrechter bij
de achterlijn… Ahum!

7 reacties op “Vink’s blunder is de schuld van arbiteropleiding; KNVB maakt dode hoek door looplijnen

  1. PSVrules

    Ik vind de ophef over die penalty weer veel te overdreven. De schwalbe van Boukari een paar weken geleden werd niets over gezegd.
    En na 10 een Penalty dan heeft de tegenstander nog 80 min om iets te doen. Heb het niet over die penalty heb het liever over de ONMACHT VAN AJAX

      /   Beantwoorden  / 
  2. remco janssen

    ik ben de mening toegdaan dat er andermaal een scheids niet in staat is gebleken een topper goed te fluiten. Hiermee wil ik aangeven dat het niveau van de arbitrage te laag is. Dat Ajax niet bij machte is om een vuist te maken in duels waar het om gaat, heb ik op deze blog al reeds vaker betoogd. Je kan ook stellen dat PSV met lelijk mazzelvoetbal wint. Of dat Ajax met negen man de wedstrijd had moeten eindigen. Cruciale factor is echter het doelpunt, daardoor wint PSV al dan niet verdient. Juist na 10 minuten kan een onterechte goal als een moker aankomen bij een zwalkende ploeg zonder leide en scorend vermogen. Mijns inziens is de focus op de schwalbe daarmee te billijken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. PSVrules

    Nou het arbitrage was niet heel slecht. 2 fouten die inderdaad een hele grote invloed op de wedstrijd hebben, maar muv die 2 fouten is er goed gefloten. Maar wat ik duidelijk wil maken is dat PSV en Ajax er een belabberde wedstrijd van maakte. Dat er een focus op de schwalbe komt is goed en meer dan normaal. Maar het is overdreven om te stellen dat Ajax daardoor de wedstrijd heeft verloren. Kom op 90 minuten voetballen en een anderhalve kans creëren das ook niet om naar huis te schrijven. Over PSV kan je zeggen wat je wilt maar die ploeg loopt ook niet dus dan doe je waar je het beste in bent VERDEDIGEN en hopen op een goal voorin. Eerst zorgen dat je zonder al te veel schade een vorm in de ploeg brengt en dan ga je denken aan mooi voetbal. Eerst resultaat en dan vermaak, zeker niet andersom. Ajax heeft gister van een Saai en voetbalonwaardig collectief verloren en niet door een penalty. PSV deed wat het moest doen en Ajax was onmachtig 1 – 0 is het logisch vervolg.

      /   Beantwoorden  / 
  4. remco janssen

    daar kan ik mij in vinden, trouwens wat een verademing een supporter die hier reageert en kritisch naar zijn favo club kijkt. Ontbreekt het sommigen nog wel eens aan. Thx PSVRules!

      /   Beantwoorden  / 
  5. PSVrules

    Mooi zijn we het toch met elkaar eens. ach ik vind zo clubliefde wil niet zeggen dat je niet objectief kunt zijn. Kritisch kijken wil niet zeggen negatief kijken (na gister wel maar ja dat terzijde). Iedereen ziet het toch anders en door een andere bril. In ieder geval bedankt voor je compliment.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kleine remco

    Ik (als utreg fan) kijk liever naar PSV (verdedigende macht) dan naar ajax (aanvallende onmacht). PSV begrijpt tenminste hoe er wedstrijden gewonnen moeten worden. Doe mij maar Ooijer ipv Rosenberg, babel, charisteas, Yannis of wie dan ook die in de aanval staat.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Blankenburg

    Als Kone die 2 opgelegde kansen gewoon maakt, hadden we het niet over die (der?)Schwalbe gehad. Het was wel een mooie trouwens, dacht zelf ook eerst dat het een penanty was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.