De 10 bijnamen van FC Thun

Veredeld campingelftal. Roeibootverhuurders op de Thunersee. Bitterballenploeg. Omniworld-maar- dan-met- nog-slechtere-voetballers. De club met eenzelfde begroting als VVV Venlo. Benen als gesmolten Milkachocolade. Fondue volgevreten non-vedetten. Surfplankvoetballers. Je-kan- er-de-Zwitsers- koekkoeksklok-op- gelijk- zetten-die-bal-gaat-hoog-over-elftal. En het team dat verrassend nog uitzicht heeft op de volgende ronden van de Champions League met een begroting van 3 miljoen euro. Dit gaat natuurlijk over FC Thun. Ik vond het bijkans onkies dat de Ajacieden zo`n feestje vierden na de 3e en 4e goal (hoewel de laatste van Boukhari weer eens een echt Ajax-doelpunt was: opportunistisch door het centrum, techniek, inzicht en brille). Een woord: het was een wanprestatie! Logo FC Thun

10 reacties op “De 10 bijnamen van FC Thun

  1. jRRT

    Nadat ik gisteren zag hoe Ajacieden hun feestje vieren na een doelpunt – dit keer op de hurken – is het maar beter ook dat ze een spitsenprobleem hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bladiblaaa

    Heel tragisch dat ajax deze koekebakkers niet met een nulletje of 5 terug de Zwitserse bank in stuurden. Gebrek aan inzet was het, hoe slap duels ingegaan worden en hoe slordig er gepasst wordt. Schandalig! Met geluk wint ajax dan wel, maar ik snap niet dat die spelertjes zo juichten…zag er vooral treurig uit eigenlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  3. PSVrules

    Nou ik vind (effe stangen) de prestatie van Ajax doet die magere anti-voetbal
    overwinning van PSV tegen de voetbaldwerg AC Milan weer helemaal teniet.
    Ajax laat weer spreken van zich in europa en PSV laat het Nederlands voetbal wederom in de steek, hoever kan DIT ajax nog komen in de CL.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kleine remco

    Kunnen we in NL niet eens blij zijn dat we een super CL week hebben gehad. Psv gewonnen, Ajax gewonnen, ik zie het probleem niet. En dat de spelers van ajax blij zijn lijkt me logisch. Wie is er niet blij als ie zn ploeg op voorsprong zet. Dat het allemaal beter kan en moet ziet iedereen maar wees blij met deze overwinningen en (waarschijnlijke) overwintering in de CL.

      /   Beantwoorden  / 
  5. jRRT

    Iedereen mag blij zijn, ik ben ook blij als een EO-er, maar daarom hoef je toch niet over het veld te kruipen alsof je wil poepen, piesen en neuken tegelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  6. E. Kneel

    Ik vond die dansjes na de goals echt genant; alsof het Braziliaanse sterspelers zijn! Terwijl ze niets méér deden dan ze hoorden te doen, namelijk winnen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. PSVrules

    Tuurlijk is iedereen blij met het nederlands voetbal als het Europees goed gaat. Maar dat het resultaat er staat wil niet zeggen dat ik als psv supporter toch wel wat leedvermaak naar ajax mag hebben. Jullie moesten eens weten wat wij als psvers in de jaren 90 over ons heen hebben gehad, dus nu is het een anderhalf jaartje onze beurt. Laat ons effe genieten van een goed PSV en laat ons effe lekker stangen met amsterdam en ajax. haha. Ik vind het wel leuk. Praten ze over een spitsen probleem, scoren ze 4 keer en lijden ze nog gezichtsverlies hahaha zelfs een ajaxcied moet hier de humor van inzien.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Arjan

    Maakt het nou uit hoe je juicht… Kan me er niet meer druk om maken sinds Roger Milla in 1990 op 38-jarige leeftijd zijn lul steevast tegen de cornervlag parkeerde om daarna wat erotisch getinte, maar Kameroens-authentieke, dansjes te doen. Of wat te denken van die 3-kneuzen trend van 94 en 98 Leonardo-Romario-Bebeto & Batistuta-Simeone-Redondo dat babywiegen, belachelijk.. Wat trouwens nog wel een onwijs vermakelijke remake van ene Bosschaart opleverde. Hij gaf ook eens een assist en dacht gelijk zichzelf op het zelfde plan geschoten te hebben als de hiervoor genoemde sterren…. Nee dan de Nigerianen en Kameroeners die gewoon met zn allen op een grote hoop gaan liggen, meestal gevolgd met gekneusde ribben van de onderste man……………
    MAAR natuurlijk kan er maar 1 man de ultieme juichwinnaar zijn en dat is niemand minder dan LILIAN THURAM… Weten we het nog WK 1998..Ik meen halve finale tegen Kroatie en die gek scoorde 2 keer… Hoe hij toen zn neusvleugel indrukte met zn linkerwijsvinger en vervolgens zijn reukorgaan op subtiele wijze over de witte kalklijn van het veld haalde;;;; het zal me tot in de eeuwigheid bijblijven!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ivo van den Hurk

    Dat juichen na z’n wanprestatie toont het LABBEKAKKERIGE karakter van deze onvolwassen vlieggewichten aan.
    Voor Nederland zijn de punten leuk, maar na deze zwakste poule van allemaal zal het afgelopen zijn met ajax, want in de 1/8 finale komen ze geen veredeld cafe-elftal (Thun) tegen…
    Dat is echter niet erg want PSV (wellicht met Az) zorgt dan wel alleen voor de punten, zoals ze al jaren doen trouwens!!!

      /   Beantwoorden  / 
  10. PSVrules

    Inderdaad IVO VAN DEN HURK PSV zorgt al meer dan 8 jaar voor de punten voor Nederland in Europa. Met 1 uitschieter van Ajax en een super uitschieter van Feyenoord. Maar PSV staat al 8 jaar al eerste ned. club op de europese ranglijst. PSV the best in Nederland en in Europa.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.