Ajax straft supporters

vak 410 siteDe goede gevoelens over de overwinning zullen er waarschijnlijk bij de meeste Ajacieden niet minder door worden, maar voor een deel van de ArenA krijgt te wedstrijd Ajax – Feyenoord wel degelijk een vervelend staartje. De clubleiding van de Amsterdamse club spreekt namelijk zijn afschuw uit over een kwetsende spandoek dat gisteren op het tribunevak 410 werd uitgerold tijdens de klassieker. Naar aanleiding van dit incident heeft de club besloten dat vak 410 tot en met de laatste wedstrijd, UEFA Cup en KNVB Beker incluis, is uitgesloten van georganiseerde sfeeracties.

Spandoeken van dien aard (een rechtstreekse verwijzing naar het bombardement op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog) stroken niet met de onderlinge afspraken tussen de clubs om alleen spandoeken te tonen die de eigen club positief ondersteunen. Het doek is door stewards in beslag genomen. Ajax bekijkt tevens of er via beelden individuele daders geïdentificeerd kunnen worden, zodat hen nog een stadionverbod opgelegd kan worden.

9 reacties op “Ajax straft supporters

  1. AJAXNSF

    Domme, trieste actie van het bestuur.

    Sissende geluiden, spreekkoren over Picornie, moeders voor hoer uitschelden en het bekende “bommen op rotterdam” mag allemaal wel, maar 1 spandoekje mag niet. Slaat helemaal nergens op.

    Overigens is niet alleen het spandoek de oorzaak van deze straf volgens AJAX. Misschien kun je dit toevoegen aan je posting….

      /   Beantwoorden  / 
  2. redactie

    @AJAXNSF: check…
    dit staat ook nog op de site van Ajax:
    Bij het opleggen van deze maatregel is in acht genomen dat leden van vak 410 in korte tijd betrokken zijn geweest bij het schenden van meerdere afspraken, te weten:

    * Het betreden van het trainingsveld zaterdag jl. tijdens de training van Ajax 1
    * Het afsteken van illegaal vuurwerk (c.q. rookpot) aan het begin van het duel Ajax – Feyenoord
    * Het tonen van het kwetsende spandoek
    * Het na afloop van de wedstrijd trachten op te trekken richting het vak met uitsupporters

      /   Beantwoorden  / 
  3. ruud

    Misschien een domme vraag, maar ik snap eigenlijk niet hoe
    het spandoek refereert aan de WOII. Kan iemand mij dat uitleggen?

      /   Beantwoorden  / 
  4. afac vak 125

    ik vind dat spandoek heel heel en heel leuk ik zeg altijd maar 1ding dat is ze zijn 1ding veregeten in de 2e wereldoorlog het helenmaal plat te gooien en als de lente komt dan gooien wij bommen op rotterdam van mij mag het

      /   Beantwoorden  / 
  5. Fey 1

    (Teletext) supporter afac vak 125

    Volgens mij waren de verantwoordelijken voor het bombardement op R’dam toendertijd dezelfde die verantwoordelijk waren voor de Jodenvervolging. Als ze dan al een ding vergeten zijn dan is het, het vervolgen van het soort mislukte kinderen als jij die dit soort uitingen gewoon normaal vind.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Marco

    Belachelijk dat spandoek . Ik zit zelf in vak 407 en soms vind ik die akties van 410 erg leuk , maar dit spandoek kan echt niet en ik kan mij wel vinden in bovenstaande reactie . Het zijn weer een paar van die kut gasten die met hun door drank en drugs verweekte hersencellen de boel voor vele verzieken .

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ketelbinkie

    Verbieden van sfeeracties in Arena heeft geen effect, want zonder verbod van acties in kinderbox 410 is er ook geen sfeer. Ik zie en hoor geen verschil……

    Typisch ajakkes….vuurwerk afsteken naar feyenoorders, naar een uitvak rennen terwijl je weet dat je er toch niet bij ken…als het spannend wordt wegrennen in het weiland!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Lid (410)

    Wij vonden het geen lomp spandoek! Alles wat je hoort op de velden mag wel! Dit keer lieten wij ons niet horen maar spreken! slaat helemaal nergens op! maar 410 laat zich niet zomaar stil zetten!

    en Ketelbinkie: zeker een kakkerlak? die makkelijk over een hekje kon klimmen maar niet durfde?

      /   Beantwoorden  / 
  9. PSVrules

    Jongens ut is voetbal, hou ut daar dan ook bij.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.