NEC en FC Twente niet, Ajax wel door

NEC is er ook in Hamburg niet geslaagd HSV pijn te doen. Na de 0-3 in Nijmegen werd het in de return 1-0. Oftewel Mario Been en zijn mannen zijn uitgeschakeld, maar kunnen wel met opgeheven hoofd het UEFA Cup toernooi verlaten. Datzelfde geldt voor FC Twente. De Tukkers hadden vorige week nog met 0-1 gewonnen in Marseille, maar omdat Olympique Marseille vanavond met diezelfde cijfers te sterk was voor FC Twente, moesten beide clubs gaan verlengen. Dit bracht overigens geen nieuwe goals, zodat penalties de beslissing moesten brengen. Helaas… Tegenover twee missers van FC Twente, stond er eentje van de Fransen. 

Dus is ook FC Twente uitgeschakeld en is Olympique Marseille in de volgende ronde de tegenstander van Ajax. De Amsterdammers speelden thuis met 1-1 gelijk tegen Fiorentina. De gelijkmaker van Leonardo vlak voor tijd was genoeg, na de 0-1 winst in Florence vorige week. Nog één Nederlandse deelnemer over in de UEFA Cup dus. En dat is er eentje meer dan ik twee weken geleden had verwacht, maar helaas eentje minder dan ik vorige week rond deze tijd had verwacht…

3 reacties op “NEC en FC Twente niet, Ajax wel door

  1. meersche helden

    NEC had nog wel gelijk verdiend, FC Twente was zonde, van ajax: gelukkig, maar verdiend op basis van strijd!

      /   Beantwoorden  / 
  2. möök

    NEC is eervol ten onder gegaan. Standbeeld voor Mario Been!

      /   Beantwoorden  / 
  3. mark78

    Idd, knap van Nec dat ze zover zijn gekomen, en Ajax gewoon top tegen de halve finalist van vorig jaar en de nummer 4 van Italie achter AC, Inter en Juventus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.