Ajax door in Europa League, maar Luis Suarez…

Nou, Luis Suarez is er in geslaagd meer Europese doelpunten voor Ajax op zijn naam te zetten dan Marco van Basten, maar daar is het dan ook wel een beetje mee gezegd, wat betreft de positieve berichten over de Uruguyaanse spits… Suarez miste namelijk tegen FC Timisoara een strafschop. Sterker nog: hij miste er twee!

Het is een smetje op de avond die verder voor Ajax prima verliep. De Amsterdammers plaatsten zich als groepswinnaar voor de volgende ronde van de Europa League door de uitwedstrijd tegen FC Timisora met 1-2 te winnen. De Roemenen, die in de tweede minuut nog wel op voorsprong kwamen eindigden het duel met negen man. En alhoewel de gemiste pingels vooral Luis Suarez nog wel dwars zullen zitten, kan Martin Jol tevreden zijn: hij kan in de laatste poulewedstrijd, thuis tegen Anderlecht, wat spelers rust gunnen.