Ajax, Feyenoord, PSV: interesse in gps-polsband

Voetbalclubs en evenementenorganisatoren hebben serieuze plannen om te komen met een polsbandje met ingebouwd gps-systeem waarmee bezoekers van grote feesten op de voet kunnen worden gevolgd. Het systeem zorgt nu al voor de nodige commotie binnen de evenementenwereld. Critici vrezen dat festivalgangers in Big Brother terechtkomen en al hun privacy verliezen.  Het systeem is kinderlijk eenvoudig: een bezoeker van een voetbalwedstrijd of ander groot evenement koopt een kaartje en laat bij betaling zijn persoonsgegevens achter. Die identiteitsgegevens worden eerst in het toegangskaartje en daarna in het polsbandje opgeslagen. Dat bandje doet de bezoeker bij binnenkomst van het stadion of het op het festivalterrein om. Vanaf dat moment is hij via een gps-systeem nauwkeurig te volgen.  “Er is enorm veel interesse van grote topclubs in het betaald voetbal”, aldus een van de makers van het bandje. Tsja… ik heb zelf niets te verbergen en ik heb er niet echt grote problemen mee, maar het is natuurlijk wel weer een inbreuk op je privacy. En voetbalsupporters worden natuurlijk al zo ‘gepakt’ met combireizen, dure kaartjes, fouilleer-acties en andere zaken.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

4 reacties op “Ajax, Feyenoord, PSV: interesse in gps-polsband

  1. Henk

    Vrijheid betekent dat je je eigen keuzes kan maken, kan gaan en staan waar je wil, zonder dat je je druk hoeft te maken over een systeem dat je controleert.

    Het kan niet zo zijn dat een voetbalsupporter de dupe wordt van clubs die hun problemen met relschoppers niet op kunnen lossen.

    Vervolgens: Wie hebben er toegang tot de gegevens? Wat gebeurt er met de gegevens na de wedstrijd? Hoe lang worden deze bewaard? Wie controleert dat? Kan ik me laten uitschrijven als ik dat wil?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Dus dan zit ik op m’n stoeltje, of loop effe rond in het stadion, en dan ziet zo’n lul achter een monitor dat ik zit of rondloop. En dan?

      /   Beantwoorden  / 
  3. danny

    Dacht dat wij in een democratie leefde, maar kan me ook vergissen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. joop

    Ha ha Danny vergist zich! Heb jij wat te zeggen dan ? Moet jij niet op tijd zijn op je werk ?
    Is het voor jou ook niet verboden om ziek te zijn
    ( 1 keer per jaar kan net ) Mag jij je belasting een maand overslaan ? Je mag een grote muil hebben, je leeft in een demografie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.