Ajacied Sigthórsson had bijna bij Feyenoord gespeeld

Warme herinneringen en een bijna-transfer… De EK-kwalificatiewedstrijd tussen IJsland en het Nederlands elftal, vanavond in Reykjavik, brengt mooie herinneringen naar boven bij Pétur Pétursson. De oud-spits uit IJsland speelde tussen 1978 en 1981 en in het seizoen 1984/1985 voor Feyenoord, de club waar hij warme herinneringen aan bewaart. “Ik heb mijn beste tijd in Rotterdam gehad”, kijkt Pétursson terug in gesprek met Metro. De IJslander heeft tegenwoordig minder contact met zijn Nederlandse kennissen dan hij zou willen. “Ik zou wel vaker terug willen komen. Ik word ieder jaar door Feyenoord uitgenodigd voor de openingswedstrijd, maar dan is hier de competitie nog bezig”, zegt de huidige assistent-trainer van het IJslandse KR.

“Ik bel nog altijd met mijn Nederlandse moeder, zo noem ik de vrouw van het gastgezin waar ik toen woonde. Maar mensen bij de club spreek ik bijna nooit meer. Feyenoord heb ik weleens getipt over een speler. Zo heb ik Kolbeinn Sigthórsson aangeboden. Maar hij werd niet goed genoeg bevonden”, doet Pétursson uit de doeken over de eveneens uit IJsland afkomstige spits van Ajax, die in 2010 bij AZ in de Eredivisie belandde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.