NOS ‘krijgt’ WK 2010 en klopt Talpa

De NOS gaat het WK 2010 uitzenden. De omroep heeft de rechten op de livewedstrijden en de samenvattingen binnengehaald (naar verluidt zwaaide de directie van de NOS naar John de Mol en zei: ‘Het is stil in Mollenland’). Dat maakte de FIFA vandaag bekend na zitting van de Executive Committee in Frankfurt, Duitsland. De deal werd gesloten door de European Broadcasting Union, waar de NOS deel in heeft. De rechten zijn verkocht voor een totaalbedrag van om en nabij de 1 miljard euro!! Dit zei algemeen directeur van de NOS Gerard Dielessen: ‘De NOS blijft hiermee…

de belangrijkste speler op het gebied van de sportrechten. Alle grote internationale sportevenementen zijn tot 2012 bij de NOS te zien. We zijn verheugd dat de FIFA niet alleen naar geld kijkt, maar ook naar kwaliteit en bereik.’ Geestig nieuws vind ik dit: Australie mag vanaf 1 januari 2006 uitkomen als Aziatisch land. Het land stapt over van de bond van Oceanië. Hoeven ze niet meer tegen Samoa en andere piepkleine roteilandjes te voetballen. Hoewel: ‘Qatar uit, altijd lastig’. Het schijnt dat Nieuw-Zeeland volgend jaar voor de Concacaf wil uitkomen. ‘Pero nosotros no hablamos espanol’. Last van Barbados hebben ze niet meer, de bond van dat land is geschorst na herhaalde schending van de FIFA-statuten.

5 reacties op “NOS ‘krijgt’ WK 2010 en klopt Talpa

  1. Peter

    Denk je eindelijk van Jack van Gelder verlost te zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  2. remco janssen

    Ik moet -dankzij een vriendin- altijd denken aan worst: Jack van Gelderseworst en Mart Smeerworst.

      /   Beantwoorden  / 
  3. boris

    GERECHTIGHEID! Heel goed dat de Fifa (en eventueel KNVB) niet valt voor het Big Money principe binnen het voetbal. Althans nóg niet.
    Ik snap de vorige reacties dan ook niet. Als je moet kiezen tussen de ‘oude rotten’ Smeets en van Gelder of tussen het gepruts van Talpa dan is het toch snel duidelijk? Ik denk dat Talpa heel goed heeft laten zien incompetent te zijn als het gaat om het uizenden van grote evenementen. Commentatoren zijn totaal niet kundig en het fiasco van de uitreiking van de cup aan Jong Oranje in juni 2006 was natuurlijk wel overduidelijk een brevet van onvermogen. Vernieuwing hoeft niet ernstig te zijn, maar soms is het beter een goede formule te handhaven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Molo

    Ben erg benieuwd wat de format en wie de presentatoren worden voor het WK 2010…

      /   Beantwoorden  / 
  5. WK

    De NOS moet dit blijven doen! die weten hoe zo’n evenement op waarde geschat kan worden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.