Co komt langs!

Ik ben met vakantie. Niet getreurd, deze weblog gaat door. Sterker nog, het topvoetbal komt naar mij toe. Ik zit in Bennekom, het dorp aan de Veluwe waar de plaatselijke zaterdaghoofdklasser aankomende zaterdag aantreedt tegen het sterrenensemble van Co Adriaanse, FC Porto. Voor mij drie redenen om erheen te gaan:

  1. Het hoofdveld van sportpark Eikelhof ligt hemelsbreed vanaf mijn vader’s huis (en huidig vakantie-oord) nog geen 500 meter verwijderd.
  2. Ik heb Co ooit een keer bediend toen ik nog ober was, dit op het diner van de Coaches Betaald Voetbal. Leo Beenhakker blafde mij af, maar Co sprak langdurig met mij over Ruud Gullit en zijn ontslag bij Chelsea. Sindsdien ben ik een enorme fan van Co.
  3. Bij vv Bennekom speelt een voormalig overbuurjongen én teamgenoot van mij uit de tijd dat ik nog bij WVV Wageningen 1911 in de C1 speelde: Michel van der Sommen (foto van vvbennekom.nl). Hij was een pingelaar, die van zijn opa een gulden kreeg bij elk doelpunt. Als hij geschopt werd, ging hij heel hard huilen. ‘Jankerd’, dacht ik dan, ‘die komt er nooit.’ Maar hij speelt hoofdklasse zaterdag, ik reserve vierde klasse. Bravo voor Michel.

Dit bezoekje kost mij wel een dikke €10. Daarvoor moest ik wel helemaal naar het dorp fietsen, waar de winkel Van Wonderen Intersport zich bevindt. Van Wonderen? Juist, van de ouders van ex-Feyenoorder Kees… Het voetbal komt naar mij toe deze zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.