Oranje met vier debutanten naar Indonesië en China

Schermafbeelding 2013-03-20 om 23.14.56Toch een paar verrassende namen… Bondscoach Louis van Gaal heeft vier debutanten opgenomen in zijn 21-koppige selectie voor de oefentrip naar Azië. Daar zal Oranje in actie komen tegen Indonesië en China. Lerin Duarte (Heracles Almelo), Miguel Nelom (Feyenoord), Dwight Tiendalli (Swansea City) en Jens Toornstra (FC Utrecht) kregen allemaal een uitnodiging van Van Gaal. Duarte staat ook voor Jong Oranje op de reservelijst met het oog op het Jeugd-EK in Israël. Als Tonny Vilhena fit bevonden wordt, valt Duarte alsnog af. Joris Mathijsen en Klaas-Jan Huntelaar zijn de meest opvallende afwezigen in de selectie die Van Gaal samenstelde.

Ook opmerkelijk is dat Erik Pieters de voorkeur kreeg boven Jetro Willems. Waar Pieters bij PSV door blessureleed bijna het gehele seizoen niet in actie kwam, was Willems in Eindhoven de linksback. Omdat ook Miquel Nelom (die bij Feyenoord voornamelijk op de bank zat) werd geselecteerd, geeft Van Gaal een duidelijk signaal af aan Willems. Op het EK van 2012 in Oekraïne en Polen was hij nog basisspeler onder Bert van Marwijk. Ook Ajax-doelman Jasper Cillessen wordt verwacht. Hij heeft nog geen interlands achter zijn naam, maar zat in 2011 al wel bij de selectie die in Zuid-Amerika oefende tegen Brazilië en Uruguay. Maarten Stekelenburg, momenteel licht geblesseerd bij AS Roma, behoort niet tot de selectie.

Oranje treedt op 7 juni aan tegen Indonesië in Jakarta. Vier dagen later is in Peking China de tegenstander. De nodige vaste waarden ontbreken omdat zij bij Jong Oranje de voorbereiding zullen starten op het Jeugd-EK.

Volledige selectie:
Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City).
Verdediging: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Miquel Nelom (Feyenoord), Erik Pieters (PSV), Dwight Tiendalli (Swansea City), Ron Vlaar (Aston Villa).
Middenveld: Lerin Duarte (Heracles Almelo), Jonathan De Guzman (Swansea City), Siem de Jong (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Jens Toornstra (FC Utrecht), Rafael van der Vaart (Hamburger SV).
Aanval: Dirk Kuijt (Fenerbahҫe), Jeremain Lens (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.