Octopus Paul is verleden tijd… nu is er een voorspellende panda!

Eh… uit de categorie WK-bijzonderheden: Een panda-centrum in de Chinese provincie Sichuan heeft een panda naar voren geschoven als opvolger van octopus Paul. De panda (naam nog onbekend) moet net als de octopus de winnaar voorspellen van alle WK-duels. Het dier krijgt de keuze tussen twee bomen waarin een vlag is gehesen van de twee spelende ploegen. Octopus Paul voorspelde bij het vorige WK de winnaar. De achtarm slaagde erin bij liefst zeven duels Duitsland als winnaar aan te duiden. Bovendien had Paul correct voorspeld dat Spanje Oranje zou verslaan in de WK-finale. De octopus uit Duitsland overleed vlak na het toernooi in Zuid-Afrika. Een echte opvolger is er nog niet geweest; bij het EK van 2012 was olifant Citta geen denderend succes. China doet niet mee aan het WK. Dat maakt de panda in elk geval onpartijdig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.