Goed zo! Oranje wordt niet weer gehuldigd bij tweede plaats

Verliezend finalist in de finale van het wereldkampioenschap: grote huldiging, tweede plek bij het songfestival: het land staat zowat op z’n kop… Leuk en aardig, maar in mijn ogen is het terecht dat men het volgende besluit heeft genomen. Het Nederlands elftal krijgt alleen een huldiging wanneer het wereldkampioen wordt. Volgens de gemeentewoordvoerder van Amsterdam Jasper Karman werd vier jaar geleden gekozen voor een huldiging bij de tweede plaats, omdat heel veel mensen sowieso van plan waren naar de hoofdstad af te reizen. “Daar hebben we toen als gemeente op ingespeeld. Maar nu zeggen we; laten we het alleen doen als ze eerste worden. Het moet iets unieks zijn”, aldus Karman tegen het ANP.
Karman zegt dat de eerste concrete plannen voor een mogelijke huldiging op dit moment worden gesmeed. “We hebben er tot na de kwartfinale mee gewacht, maar nu moeten we er echt mee aan de slag. Er komt namelijk nogal wat op Amsterdam af: we verwachten bij zo’n feest misschien wel een miljoen mensen.” Waarschijnlijk wordt er bij een wereldtitel gekozen voor een rondvaart langs de gebruikelijke route.

Nou… voor alle Nederlands Elftalspelers die wel zin hebben in een feestje: jullie moeten er wat voor doen: twee potjes winnen!

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.