Johan Cruijff is boos om actie Kishna bij Ajax – Heerenveen

Bij FOX Sport waren ze er in de studio ook niet echt over te spreken: de onnodige gele kaart van Ricardo Kishna bij Ajax – Heerenveen. Ook Johan Cruijff heeft zich groen en geel geërgerd. ‘Soms vraag ik mezelf af waar het verstand van sommige spelers zit’, begint Cruijff zijn wekelijkse column in De Telegraaf. ‘ Laatst vond Memphis Depay het nodig om zijn shirt uit te trekken en een gele kaart voor lief te nemen; tijdens Ajax-Heerenveen waren er weer twee momenten dat ik dacht: hoe kan dit?’

‘Eerst maakte Luciano Slagveer van Heerenveen een beeldschoon doelpunt om even later rond de middenlijn onnodig zijn tweede gele kaart te pakken. Daarna besloot Ricardo Kishna, net als Depay, om na zijn doelpunt zijn shirt uit te trekken en geel te pakken. Met het risico dat hij straks tegen een schorsing aanloopt op een moment dat het Ajax slecht uitkomt. We hebben het over profvoetbal, maar hier begrijp ik niks van.’

Kishna legde na de wedstrijd uit waarom hij besloot zijn shirt uit te trekken, waardoor hij een gele kaart kreeg van scheidsrechter Kevin Blom. ‘Het was een ontlading. Ik had het even nodig, omdat ik een tijdje niet zo lekker in mijn vel zat. Het was mijn eerste doelpunt dit seizoen en daar was ik heel blij mee. Dan komt alle emotie er even uit, ja.’

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.