Marco van Basten komt met spelregeltips:

Als het aan Marco van Basten ligt, gaat een deel van de spelregels in het voetbal op de schop. De held van ’88 ergert zich vaak mateloos aan spelers die doelbewust het spel vertragen en zo kostbare minuten van de wedstrijd afsnoepen. Om deze problemen aan te pakken, wil hij de scheidsrechters strengere straffen laten uitdelen. “Ik pleit al langer voor tv-beelden tijdens wedstrijden. Daarnaast zou zuivere speeltijd ook een hoop problemen kunnen oplossen. Nu duren wedstrijden soms vijftig minuten, andere duels weer zeventig”, vertelt hij in zijn VI-column. “Een andere efficiënte manier om tijdrekken tijdens wissels tegen te gaan, is een simpele. De scheidsrechter kan het duel gewoon door laten gaan als iemand het veld doelbewust langzaam verlaat. Die mag dan niet meer deelnemen aan het spel.”

Van Basten is voor het trekken van een rode kaart, wanneer de gewisselde speler zich toch met het spel bemoeit. “Trapt hij toch tegen een bal of bemoeit hij zich met het spel, dan volgt een rode kaart. Dan zal je zien dat hij toch opeens veel haast maakt, want anders dupeert hij zijn ploeg enorm. Ben je gelijk van dat vervelende gedrag af”, besluit de voormalig trainer van Ajax en het Nederlands elftal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.