Willem van Hanegem snapt weinig van Oranje-voorselectie van Danny Blind

De voorselectie van het Nederlandse elftal heeft voor gefronste wenkbrauwen gezorgd bij Willem van Hanegem. Danny Blind, de nieuwe bondscoach van Oranje, heeft volgens De Kromme een voorkeur voor Ajacieden. “Gisteren zag ik Van Beek van Feyenoord goed spelen, maar hij zit niet in de voorselectie van Oranje. Ajacieden als Tete en Riedewald wel”, schrijft hij in het Algemeen Dagblad. “Van Beek is een echte verdediger. Die kun je tijdens de belangrijke kwalificatiewedstrijden goed in je ploeg hebben. Terwijl de jonge spelers van Ajax zich juist lieten uitschakelen door Rapid Wien”, vervolgt Van Hanegem kritisch.

“Toen werd gezegd dat ze nog te jong waren, maar nu zitten ze bij Oranje”, constateert hij. “Echt, ik zeg dit niet omdat ik voor Feyenoord ben, maar ik snap het niet. Zo’n Janmaat is toch best een aardige verdediger? Het lijkt wel alsof de bondscoach voor de een andere maatstaven heeft dan voor de ander”, besluit Van Hanegem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.