Johan Cruijff over Ajax: ‘Ik stop ermee’

Rust in en ronde de Amsterdam ArenA? Vergeet het maar. Johan Cruijff, initiator van de ‘Fluwelen Revolutie’, heeft zijn buik vol van de bestuurlijke onrust bij Ajax. De legende uit Betondorp komt via zijn column in De Telegraaf met een duidelijke boodschap: ”Ik stop ermee. Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd”, aldus Cruijff. ”Daar komt bij dat ik steeds sterker het gevoel heb gekregen dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee. Natuurlijk is dit een hard gelag. Ik ben nu eenmaal geen bestuurder en had goede hoop dat de boel bij een paar ervaren bestuurders in goede handen zou zijn. Dat die ook de voetballers, die net als ik niet vertrouwd zijn met vergaderen, besturen en noem maar op, zouden helpen en begeleiden.”

”Tot slot de vijf spelers. Ga snel bij elkaar zitten en kijk dan eerst naar jezelf”, doelt Cruijff op de leden van het zogeheten Technisch Hart en hoofd opleiding Wim Jonk. ”Zorg dat het in orde komt. Alleen zal dat niet meer onder de paraplu van het Cruijff-plan gebeuren, omdat mijn naam er niet meer aan vastzit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.