Mario van den Ende kraakt kansen Team Kuipers op EK-finale in Parijs

Oei oei oei… Raken we de enige Nederlanders op het Europees Kampioenschap kwijt? Dat zou zomaar kunnen… Oud-scheidsrechter Mario van den Ende heeft z’n twijfels of Björn Kuipers kans maakt om de EK-finale te fluiten nadat hij enkele fouten maakte in de wedstrijd Kroatië – Spanje. ”Zijn verkeerde beslissingen worden door de scheidsrechterscommissie onder een vergrootglas gelegd”, vertelde Van den Ende tegen De Telegraaf.

“De arbitrale uitvoering bij de penalty was niet correct met het gedrag van de keeper en inlopende verdedigers. Alles ging fout, wat fout kon gaan. Omdat het geen strafschop was voor Spanje. Die speler van Kroatië raakte David Silva met de borst en werd daarbij gelanceerd door een duwende Spanjaard. Een penalty moet honderd procent zijn en niet fifty-fifty.” Ook Spanje-spits Álvaro Morata had volgens de oud-topscheidsrechter rood moeten krijgen. “De spits trapte na en daar staat rood voor. Niet een vermaning, zoals Kuipers gaf.”

Van den Ende heeft z’n twijfels over het vervolg van Kuipers op het EK, maar bij hem is ook veel onduidelijk. “Spanje heeft met Villar de voorzitter van de UEFA en scheidsrechterscommissie en Nederland de vicevoorzitters Michael van Praag en Jaap Uilenberg en coach van Kuipers. Het is heel ondoorzichtig hoe die lijnen lopen en hoe beslissingen op dat niveau tot stand komen. In ieder geval helpt deze fout Kuipers niet op het EK. Daarvoor hoef je geen geleerde te zijn.”

 

 

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.