Demy de Zeeuw verdiend bij selectie Oranje

Bondscoach Marco van Basten zou in eerste instantie geen vervanger oproepen voor de geblesseerde Rafael van der Vaart, maar doet dat vandaag toch voor Wesley Sneijder. Demy de Zeeuw voegt zich bij Oranje, dat zaterdag strijdt tegen Luxemburg en volgende week woensdag tegen Wit-Rusland (Belarus) uitkomt om EK-kwalificatie. De AZ-speler mag zichzelf op de borst kloppen: zijn uitverkiezing is dik verdiend. Wie kende hem vorig jaar toen hij…

in de voorbereiding overstapt van Go Ahead Eagles?

Nou, bij AZ wisten ze het wel. Demy speelde bij de Eagles dacht ik vooral rechtshalf, maar in Alkmaar stond hij ook gewoon centraal in de verdediging. En hij was een van de revelaties van het jaar. Dit weekend scoorde De Zeeuw nog tegen Vitesse en speelde als ik het zo in de samenvatting zag verdienstelijk. Marco zal hem wel hebben opgeroepen als rechtshalf, me dunkt.

En niet te vergeten, de AZ-speler won deze zomer het jeugd-EK. Voor De Zeeuw lijkt zijn carrière crescendo te gaan! Foto AZ.nl

2 reacties op “Demy de Zeeuw verdiend bij selectie Oranje

 1. Neil

  Is overduidelijk beter dan van Bommel!!! Misschien moet hij Rogier Molhoek en Robbert Schilder ook eens uitnodigen, hebben ook al een aantal wedstrijden niet slecht gespeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erwin Janssen

  Waar is de tijd gebleven dat je een echt goede speler moest zijn om in het NL elftal te komen??!! Ben nooit een groot fan van de coach van Basten geweest, en keer op keer weet hij te bewijzen waarom. Een jongen als de Zeeuw is een aardige Eredivisie speler, maar zeker niet meer dan dat. En precies zoals niet zegt is hij natuurlijk veel beter dan Van Bommel….
  Na het leermoment dat het WK werd genoemd, het oproepen van Maduro en Babel en nu dit weer, begint Marco van Basten zichzelf eigenlijk een beetje belachelijk te maken. Zo lang de spelers maar ja-knikkers zijn, dan maak je al een kans op een selectie. Helaas zie ikzelf ook geen betere optie voor het bondscoachschap, dus we zullen het hiermee moeten doen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.