Verrassend: Barcelona grijpt naast de wereldcup

Teleurstelling voor Ronaldinho en z'n teamgenoten, maar natuurlijk ook voor Frank Rijkaard. Wat veel Europeanen bijna niet voor mogelijk zullen hebben gehouden, is toch gebeurd. FC Barcelona is er niet in geslaagd de wereldbeker van clubteams te veroveren. In de finale was het Braziliaanse Internacional te sterk.  Misschie toch maar weer eens de bevestiging dat we in Europa echt niet hoeven te denken dat onze clubs superieur zijn aan die van andere continenten.

Tien minuten voor tijd scoorden de Zuid-Amerikanen, die verder vooral bezig waren met het afstoppen van de Spanjaarden. Dus slaagde FC Barcelona er weer niet in de wereldbeker te veroveren. Ook na het binnenhalen van de vorige Europacup 1 in 1992, met die goal uit een vrije trap van Ronald Koeman, lukte het niet deze prijs te veroveren. Ook toen werd (onder leiding van een Nederlandse trainer: Johan Cruijff) verloren van Brazilianen. Sao Paulo was destijds met 2-1 te sterk.

Eén reactie op “Verrassend: Barcelona grijpt naast de wereldcup

  1. mark

    Barcelona was ook superieur, Internacional kreeg 2 kansen waarvan er een benut werd, kan gebeuren, helaas voor Barca net in deze wedstrijd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.