Voetbal.blog als tv-scout: Bueno!

Heren trainers, een tipje: Bueno! Nee,nee, geen chocoladereepje voor kleine kinderen, maar een ouder wetse supersub. Zo mag je toch een invaller die er in het laatste kwartier vier inschiet wel noemen dacht ik… En heus niet in één of andere derde divisie wedstrijd ofzo, maar gewoon op het hoogste niveau in Portugal. Toch een land met een zekere voetbalstatus.

Ik zat zaterdagavond met een maatje een beetje te zappen op een televisie met schotel, decoder, turbokabel en weet ik veel wat voor manieren om veel zenders binnen te halen. Een stuk of 200 waren het er dus ik heb inmiddels een lamme duim van zender-surfen. Biertje erbij,  nootje erbij en maar zappen, op zoek naar voetbal of iets anders dat de moeite waard was. We vielen midden in de slotfase van Sporting Portugal – Nacional Madeira, een wedstrijd die live werd uitgezonden op een Portugese zender. Sporting had bijna de hele wedstrijd achtergestaan, maar dankzij het inbrengen van Carlos Bueno kwam het allemaal toch nog goed. Met vier treffers (in de 75e, 78e, 90e minuut en in de blessuretijd had hij een enorm aandeel in de 5-1 zege. Het waren zijn eerste vier treffers van dit seizoen, waarin hij pas zes keer in actie kwam.

Overigens was juist die ene goal die hij niet maakte het mooiste. De 3-1 kwam op naam van Liedson. Die speelde zich briljant vrij en scoorde beheerst. Als je deze week (op Eurosport of ergens anders) de samenvatting kan meepikken: het is de moeite waard. Mocht dit nou niet lukken, dan hieronder alvast de goals.

 

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.