EK-play-offs : Hiddink met Turkije tegen Kroatie

Oef… Dat zal Guus Hiddink niet meevallen. De loting voor de play-offs om de resterende vier EK-plekken koppelde het Turkije van Guus Hiddink aan Kroatië. Naast Turkije-Kroatië kwamen de duels Estland-Ierland, Tsjechië-Montenegro en Bosnië-Herzegovina-Portugal uit de bus.

De heenwedstrijden van de play-offs worden afgewerkt op 11 en 12 november, de returns op 15 november. Hieronder de duels op een rij.

Turkije-Kroatië
Estland-Ierland
Tsjechië-Montenegro
Portugal-Bosnië-Herzegovina

Portugal-Bosnië-Herzegovina is een herhaling van de play-off voor het WK van 2010. Toen wonnen de Portugezen twee keer met 1-0. Voor de Turken is het de vijfde play-off-deelname. De Turken klopten Ierland en Oostenrijk in 2000 (EK) en 2002 (WK) en werden uitgeschakeld in 2004 (EK) en 2006 (WK). De Ieren doen net als Turkije voor de vijfde keer mee aan een play-off voor plaatsing voor een groot toernooi. Ze overleefden de barragewedstrijden nooit. Van de zeven gespeelde wedstrijden wonnen de Ieren er zelfs geen één. Estland en Montenegro debuteren in een play-off.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.