EK -21: De kop is er af!

Nou, de eerste wedstrijden op het EK -21 in Israel zijn gespeeld: het gastland kwam niet verder dan 2-2 tegen Noorwegen, dat toch echt meer dan een helft met een man minder speelde door een rode kaart. Israël was nog wel op een 1-0 en later een 2-1 voorsprong gekomen, maar twee spelers die we nog kennen uit de Eredivisie zorgen voor de gelijkmakers. Pedersen (Vitesse) en Singh (Feyenoord) zorgden ervoor dat het fris spelende Noorwegen toch een punt over hield aan het duel. Die Noren speelden trouwens sowieso niet onaardig en waren zelfs met tien man (en zeker daarvoor) grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij.

De tweede wedstrijd ging tussen twee landen die we wel wat hoger in kunnen schatten denk ik: Engeland en Italië. De Engelsen dachten op een 1-0 voorsprong te zijn gekomen, maar (naar mijn mening ten onrechte) ging die goal niet door omdat de arbitrage een duwtje had gezien. Die arbitrage leek later ook aan de andere kant van het veld een belangrijke rol te spelen toen er na een overtreding op de rand van het strafschopgebied geen pingel werd gegeven, maar een vrije trap. Italië witheet, maar daarvan was even later weinig meer over toen de vrije trap wel tot doelpunt werd gepromoveerd. En dus zijn de Azzuri het enige land dat al 3 punten heeft. Vanavond… onder andere Jong Oranje tegen Jong Duitsland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.