Spoedprocedure voor Feyenoord in ‘Zaak Nancy’

Misschien is Nederland over twee weken toch met vier clubs aantreden in het UEFA Cuptoernooi. Feyenoord heeft nog een kansje dat het de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur mag spelen. De club is hiervoor wel volledig afhankelijk van de uitspraak die het internationale sportarbitragehof in Lausanne (CAS) doet. Meevaller voor de Rotterdammers is in ieder geval dat de instantie heeft ingestemd met een spoedprocedure voor Feyenoord.

Eind komende week moet een delegatie van de Rotterdamse club in Zwitserland verschijnen voor een hoorzitting. Daarna doet het college van drie arbiters, waarvan één door Feyenoord en één door de UEFA is aangewezen, binnen 24 uur uitspraak. Feyenoord vecht bij het CAS het vonnis van de beroepscommissie van de Europese voetbalunie (UEFA) aan. Dat college zette de Rotterdamse club per direct uit het UEFA-bekertoernooi naar aanleiding van de supportersrellen 30 november in Nancy.

Bij het CAS zijn wereldwijd ruim 200 gespecialiseerde juristen en advocaten aangesloten. De (bindende) uitspraak van het sporttribunaal kan diverse kanten op. Het CAS kan het vonnis van de beroepscommissie van de UEFA nietig verklaren, bekrachtigen, terugverwijzen naar de UEFA of deels veranderen en deels overnemen. In het recente verleden legden PSV en FC Twente een kwestie bij het CAS neer. In beide gevallen kwamen de Nederlandse clubs als winnaar uit de juridische strijd. 

Eén reactie op “Spoedprocedure voor Feyenoord in ‘Zaak Nancy’

  1. oud-ijsselmonde

    we gaan gewoon mee doen ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.