Willem van Hanegem kraakt Fred Rutten

Fred Rutten mag dan weliswaar vandaag met Feyenoord hebben gewonnen van PSV, er was toch de nodige kritiek: Willem van Hanegem is niet echt te spreken over Rutten. “Het is mij tegengevallen,” zegt Van Hanegem in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. “Ik zit vaak naar jullie programma te kijken en dan zie ik Rutten elke vrijdag kletsen op die persconferenties. Hij voelt zich altijd maar aangevallen om niets. Soms komt hij met dingen waarvan ik denk: nu even ophouden met dat gezwam,” vervolgt de oud-international. Van Hanegem: “Het klopt als je aanvoerder (Jordy Clasie, red.) zegt het verschil met PSV in kwaliteit niet zo groot te vinden terwijl je zoveel punten achterstaat, maar tegelijkertijd is dat ook verschrikkelijk. In de wedstrijden tegen Ajax had je namelijk ook zes punten kunnen halen en daarom had je nu nog mee moeten doen om het kampioenschap.”

De 71-jarige Van Hanegem hoopt van harte dat Jordy Clasie ook na de zomer in De Kuip blijft, zodat Feyenoord dan wél een rol kan spelen in de titelstrijd. “Wijnaldum is destijds ook naar het bestuur van PSV gegaan en heeft gezegd dat hij kampioen wilt worden. Toen heeft ook Depay bijgetekend. PSV straalt én spreekt nu ook uit dat ze kampioen willen worden en daarom hoop ik dat ze het worden. Als je dat volgend seizoen bij Feyenoord ook doet en je haalt Kuyt, Guidetti en misschien nog iemand… Dan is Clasie daar volgens mij wel gevoelig voor. Een speler wil namelijk ook een keer iets winnen in zijn carrière.”

Over de opvolging van Rutten in Rotterdam-Zuid heeft De Kromme ook een mening. “Je zou Van Gastel de trainer moeten maken met Van Bronckhorst met Ollie als uithangbord,” zegt hij gekscherend. “Dat beheerst hij. Maar ik heb in hem nog nooit een trainer gezien en in Van Gastel wel. Neem dan Fraser erbij. Zo niet, dan zou je Rijsbergen kunnen nemen. Maar hij is soms ook een flapuit en daar zijn ze bij Feyenoord misschien bang voor,” aldus Van Hanegem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.