Van Persie is een kickboxende Bruce Lee

Robin van Persie heeft dit jaar al heel wat vuil over zich heen gekregen na de vermeende verkrachtingszaak. Maar na de onbesuisde actie tegen FC Thun afgelopen woensdag in de Champions League krijgt de Oranjeklant naast een schorsing voor de rode kaart nog meer bagger over zich heen. Alen Orman, het slachtoffer met zeven hechtingen en een blauw oog zei tegen de BBC: ‘Soms ga ik kijken bij het kickboxen maar dit was niet de juiste sport voor dit.’ En in de krant The Mirror zei verdediger van FC Thun Ljubo Milicevic: ‘Het was een behoorlijk grof. Ik weet niet hoe het er op televisie uitzag, maar het was gevaarlijk. Zelfs Bruce Lee zou er trots op zijn geweest.’ Volgens de krant gaat Wenger in beroep bij de Uefa om Van Persie’s schorsing te verkleinen van twee naar één duel. Bovendien klagen de Gunners Jose Goncalves van FC Thun aan vanwege een onbestrafte elleboog tegen doelpuntenmaker Gilberto Silva. Hoe dan ook, ik hoop van harte voor Oranje dat eindelijk de rust rond Robin weer eens weerkeert.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

3 reacties op “Van Persie is een kickboxende Bruce Lee

  1. Kleine remco

    Vond die rode kaart onterecht. Op de beelden kon je duidelijk zien dat Van Persie duidelijk voor de bal ging. Het been was weliswaar wat te hoog geheven en dus een terechte vrije trap (geel was op zn plaats geweest). Nu valt de hele wereld over hem heen puur omdat hij Robin van P is.

      /   Beantwoorden  / 
  2. OeiofTui

    Tja, rood voor van Persie. Het was wel een hele serieuze trap. Het gaat er natuurlijk niet altijd om of je moedwillig de tegenstander iets wil aan doen, maar je kunt ook door een ondoordachte actie iemand behoorlijk kwetsen. Dat je daar dan rood voor krijgt ipv. een terechter geel is erg vervelend, maar van Persie had toch beter kunnen weten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Van Persie in oranje

    Al was de overtreding die van Persie begin niet opzettelijk en gemeend. Toch vond ik de ernst van de overtreding rood waard. Ik voetbal zelf ook en ben ervan bewust dat voetbal voor 80% of meer impulsie en reactie is, maar ik moet toch stellen dat men op dat nivo toch kan en moet nadenken alvorens zo in te komen. De overtreding was onbewust en ongelukkig, echter ook zeer gevaarlijk en zeer lomp vandaar terrecht rood.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.