Blessure Robben is niet hersteld: twee maanden out!

Een zeer geschrokken Arjen Robben heeft vandaag in Munchen gehoord dat hij de competitiestart van Bayern München moet missen. Onze landgenoot zit liefst twee maanden aan de kant met een spierscheuring in zijn linkerbovenbeen.De clubarts van München, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, constateerde vandaag bij een routine-onderzoek dat ‘De Man van Glas’ nog helemaal niet is hersteld van de spierblessure die hij opliep tegen Hongarije, in de aanloop naar het WK. ‘Deze diagnose is natuurlijk een enorme schok’, vertelt Robben. ‘Ik voelde me goed, heb vier WK-wedstrijden gespeeld en geen pijn gevoeld. In de finale heb ik zelfs 120 minuten gespeeld en ook daarna nergens last van gehad. Vervolgens ben ik op vakantie gegaan.’

Maandag liet trainer Louis van Gaal al weten een terugkeer van Robben bij Dick van Toorn uit te sluiten. De fysiotherapeut stoomde Robben met zijn veelbesproken behandelingsmethode binnen drie weken klaar voor het WK na zijn opgelopen bovenbeenblessure. ‘Daar gaat hij niet meer heen’, aldus de Nederlandse coach. Van Gaal stelde dat een dergelijk snelle behandeling weliswaar resultaat kan hebben voor de korte termijn, ‘maar’, zo voegde hij eraan toe, ‘voor de langere termijn is het niet altijd de beste oplossing.’

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.