FC Twente / Heerenveen / KNVB / UEFA / Play-offs

Snappen jullie het allemaal nog? Onderstaande bericht kwam ik tegen op de site van Voetbal International.

KNVB lijkt mee te denken met SC Heerenveen
De KNVB heeft de UEFA verzocht een uitzondering te maken voor deelname aan de Europa League. De Nederlandse voetbalbond pleitte ervoor de verliezend bekerfinalist geen ticket voor deze competitie te geven.

Daarmee lijkt de KNVB SC Heerenveen te willen helpen. De Friese ploeg heeft weinig trek uit te komen in de play-offs. Coach Trond Sollied noemde deelname bullshit. De clubleiding heeft de voetbalbond zelfs officieel verzocht niet te hoeven deelnemen aan de play-offs, als Heerenveen de finale van het KNVB-bekertoernooi verliest.

Mocht de Friese ploeg in deze eindstrijd sneuvelen tegen FC Twente, dan krijgt Heerenveen volgens het UEFA-reglement een deelnamebewijs voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Vervolgens zou de ploeg van Sollied in de play-offs moeten strijden om deelname aan de derde voorronde van de Europa League.

Mocht de UEFA gehoor geven aan het verzoek van de KNVB, dan krijgt Heerenveen (indien het de bekerfinale verliest) geen ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. Máár als nummer vijf van de Eredivisie incasseert Heerenveen dan het deelnamebewijs voor de derde voorronde. De nummers zes tot en met negen van de Eredivisie strijden dan in de play-offs om kwalificatie voor de tweede voorronde van de Europa League.

2 reacties op “FC Twente / Heerenveen / KNVB / UEFA / Play-offs

  1. azoicum

    Zaal/straat voetbal zie ik ze niet op noppen doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.