Jong Oranje wéér onderuit, nu tegen Duitsland

Schermafbeelding 2014-10-04 om 09.38.31Nou… het blijft lekker gaan met het Nederlandse voetbal …not. Jong Oranje heeft donderdagavond een 3-1 nederlaag geleden in een oefenduel met Jong Duitsland. Alle doelpunten van de Duitsers in Ingolstadt vielen voor rust. Jean-Paul Boëtius schoot tien minuten voor tijd de eretreffer binnen, maar kans op meer was er eigenlijk totaal niet.  Jong Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het EK komende zomer en daarom selecteerde interim-bondscoach Remy Reijnierse, die het overnam van de opgestapte Adrie Koster, alleen spelers die jong genoeg zijn om op het EK in 2017 te kunnen spelen. Vincent Janssen van Almere City begon daardoor in de spits. Ook Karim Rekik had een basisplek. De 19-jarige verdediger sluit morgen bij het Nederlands elftal aan als vervanger van de geblesseerde Ron Vlaar.

Het krachtsverschil tussen beide ploegen was in de eerste helft duidelijk te groot. Jong Oranje bleek niet bestand tegen de aanvallen van Duitsland. Na rust kwam de ploeg van Reijnierse beter in het spel en dat resulteerde in enkele kansen. Boëtius was twee keer dicht bij de 3-1, maar vond de doelman van Jong Duitsland op zijn weg. Tien minuten voor tijd tekende de vleugelspeler van Feyenoord toch voor de eretreffer via een afstandsschot. Jong Oranje maakte het duel af met tien man. Nathan Aké kon wegens een blessure niet verder spelen, maar er was al drie keer gewisseld.