WK-play-off: Gelijkspel voor Oranjevrouwen

Schermafbeelding 2014-11-13 om 13.03.22Ik heb ‘m niet helemaal gezien, daarvoor was er teveel live voetbal, maar wat ik wel heb gezien: er zat meer in, maar het is zeker nog niet verloren. De Oranje Leeuwinnen zijn de play-offs tegen Italië voor deelname aan het WK 2015 gestart met een gelijkspel. Het elftal van bondscoach Roger Reijners kwam in de heenwedstrijd in Den Haag niet verder dan 1-1. Doelpuntenmaker aan Nederlandse kant was Vivianne Miedema. Donderdag 27 november vindt de return plaats in Verona, Italië.  De winnaar van de play-offs plaatst zich voor het WK 2015 in Canada.

Met een recordaantal van 13.109 Oranjefans op de tribune begonnen de Oranjevrouwen aan het tweeluik tegen Italië. In de openingsfase van de wedstrijd kregen zowel Nederland als Italië de kans om de score te openen. In de 19e minuut was het Melania Gabbiadini die met een afstandsschot Italië op voorsprong zette. Dit was tevens de ruststand. De Oranjevrouwen gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Deze inspanningen werden in de 54e minuut beloond. Manon Melis werd aan de rechterkant weggestuurd en bediende Vivianne Miedema, die de 1-1 binnenschoot. Nederland creëerde vervolgens nog volop kansen voor een overwinning, maar slaagde er niet in de winnende binnen te werken.