Triest verhaal: de Tweede Divisie is afgelast/gecancelled ivm hooligan-dreiging

Niet echt een bericht waar je als voetballiefhebber blij van wordt… De Tweede divisie, een soort nostalgische mini-competitie voor failliete profclubs, is niet meer. De politie had aanwijzingen dat hooligans van Feyenoord en Ajax elkaar woensdag wilden ontmoeten in Wageningen. De burgemeester van de Gelderse plaats schrapte het evenement, want de veiligheid van bezoekers was in het geding. En dus heeft initiatiefnemer Edwin Struis, samen met voetbalcommentator Leo Oldenburger de drijvende kracht achter de Tweede Divisie de stekker uit het hele gebeuren getrokken. Niet in de laatste plaats door de rellen in Haarlem van vorige week woensdag: ”Negen maanden voorbereiding zo door het afvoerputje”, treurt de journalist in gesprek met De Volkskrant.

”Er is in de aanloop naar het evenement behoorlijk wat publiciteit geweest. Onbedoeld hebben we daarmee een podium gecreëerd voor een stel onverlaten die zich in de zomer kennelijk vervelen. Misschien zijn we te naïef geweest”, doet de organisator aan zelfreflectie. ”We jaagden een sprookje na door te denken dat het kon, gezellig met z’n allen een ouderwetse voetbalavond beleven. Maar in werkelijkheid creëerden we een monster.”

Triest, erg triest. Voor de initiatiefnemers, de spelers en de echte supporters.  bah.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.