FC Twente pakt in speelronde zeven de eerste overwinning

Schermafbeelding 2014-03-07 om 11.45.18Ze hebben er een tijdje op moeten wachten in Enschede, maar FC Twente heeft vandaag eindelijk z’n eerste Eredivisie-overwinning van het seizoen geboekt. Roda JC werd in de eigen Grolsch Veste met 2-1 verslagen. De Tukkers kwamen al binnen een half uur spelen op 2-0 en hadden het eigenlijk aan zichzelf te danken dat de bezoekers uit Limburg in de wedstrijd bleven. Jari Oosterwijk en Kamohelo Mokotjo zetten hun ploeg in een tijdsbestek van drie minuten op een 2-0 voorsprong, allebei op aangeven van (…natuurlijk…) Hakim Ziyech.iTen minuten voor tijd scoorde Roda JC de aansluitingstreffer via Tomi Juric, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet, waardoor de eerste zege van het seizoen binnen is voor Twente. De club klimt naar de vijftiende plaats, op vijf punten van nummer zeven Roda JC.