NAC-spelers ontkennen dat ze achter ontslag Maaskant zitten

Schermafbeelding 2014-02-27 om 22.24.12Hoeveel het waard is? Ik weet het niet, want het blijft natuurlijk wel de voetballerij, maar NAC-aanvoerder Michael Dingsdag en doelman Jelle ten Rouwelaar ontkennen dat de spelersgroep van NAC heeft aangedrongen op het ontslag van trainer Robert Maaskant. “We zijn uitgenodigd door de raad van commissarissen om onze mening te horen. Die hebben we gegeven. Maar we hebben zeker niet om zijn ontslag gevraagd”, aldus Dingsdag tegen BN DeStem. “We hebben Robert daarom ook zeker niet een mes in zijn rug gestoken. Hij wist van het gesprek van dinsdagavond en uit eerdere groepsgesprekken wat er leefde bij de spelers. We hebben niet achter zijn rug om gehandeld.”

NAC Breda ontsloeg Maaskant later op dinsdagavond. Volgens de club, die teleurstellend zesde staat in de Jupiler League, waren de raad van commissarissen en directie samen tot de conclusie gekomen dat er geen draagvlak meer was voor 46-jarige trainer. Net als Dingsdag benadrukt Ten Rouwelaar dat er in het gesprek van de spelers met de rvc geen zaken zijn besproken die Maaskant niet wist. “We hebben als spelers wat dat betreft vaak genoeg aangegeven dat er wat anders moet gebeuren. En daarbij is ook duidelijk gezegd dat het aan ons allemaal ligt”, aldus Ten Rouwelaar.

De 34-jarige keeper zegt het vertrek van Maaskant te betreuren en zoekt de fout ook bij de spelers. “Dat wij als NAC niet in staat zijn geweest een goede start te maken, ligt aan ons allemaal. In het gesprek met de rvc is ons ook een spiegel voorgehouden. We hebben keihard naar onszelf moeten kijken.”

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.