Van Gaal maakt voorlopige selectie bekend:

Schermafbeelding 2013-08-09 om 19.20.05De eerste kogels zijn door de kerk, de eerste afvallers zijn bekend. Na de selecties van vele andere WK-deelnemers, was het vanavond om 21:00 uur aan bondscoach Louis van Gaal de taak om zijn voorlopige selectie bekend te maken. Van Gaal heeft dertig spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie. Opvallendste afwezige is Gregory van der Wiel. De rechtsback van Paris Saint-Germain heeft de strijd om de back-up op die positie verloren van Paul Verhaegh (FC Augsburg). Tonny Vilhena en Terence Kongolo overleefden de schifting, ook al speelden ze nog nooit een duel in het shirt van Oranje. Luciano Narsingh, Luc Castaignos, Davy Klaassen, Marco van Ginkel en Kenneth Vermeer vielen af.

Van de dertig spelers zullen er nog zeven spelers afvallen tijdens het trainingskamp in Portugal, maar dit is de dertigkoppige voorlopige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV), Michel Vorm (Swansea City).
Verdediging: Patrick van Aanholt (Vitesse), Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord).
Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Quincy Promes (FC Twente), Wesley Sneijder (Galatasaray), Tonny Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV), Georginio Wijnaldum (PSV).
Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United) en Arjen Robben (Bayern München).

Van Gaal legt zijn keuze uit: “Het is altijd lastig keuzes te maken. Te meer omdat alle spelers zich op zo’n geweldig positieve wijze hebben ingezet. Maar we hebben de keuze weloverwogen gemaakt. Hoewel de boodschap voor de afvallers vervelend was, waren het goede gesprekken. Ik heb de indruk dat ze er zeer professioneel mee omgaan. Het is nu aan de voorlopige selectie mij ervan te overtuigen dat ze tot de laatste 23 behoren.” Op maandag 2 juni moet Van Gaal definitief beslissen welke 23 spelers het vliegtuig instappen voor de trip naar Brazilië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.