Voorselectie alsmaar groter en gekker

Ik ben een grote fan van San Marco, maar nu moet-ie toch echt een keer kappen met die voorlopige selectie. Welgeteld 33 namen bevatte de voorselectie die vandaag bekend werd gemaakt voor de WK-kwalificatieduels met Tsjechië (8 oktober uit) en Macedonië (12 oktober thuis). En ook al ben ik erg gecharmeerd van Urby (et Orbi) Emanuelson van Ajax en Ibrahim Afellay van PSV, dat de namen van de 19-jarigen op de lijst prijken is wel erg voorbarig. Of het moet als signaal gelden dat de beide jongens op de juiste weg zijn. Maar ik denk niet dat zij daar een voorselectie voor nodig hebben, coaches Blind en Hiddink hebben daar vast betere methoden voor. De linksbacks zijn echter dun gezaaid in Nederland en ook creatieve middenvelders zijn er te weinig. Goed overigens dat ook Serginho Greene, ooit niet goed genoeg voor Ajax 1 maar via RKC een revelatie, erbij zit. Vreemd genoeg staat ook de naam van Phillip Cocu van PSV op de lijst, hoewel hij waarschijnlijk een schorsing krijgt voor zijn rode kaart tegen Andorra die wel eens twee duels kan bedragen. En godzijdank, ook Edje Davids zit bij de selectie. Hoop dat hij weer gaat spelen, hoewel hij nu nog lichtgeblesseerd is. Vrijdag 30 september maakt de bondscoach z’n definitieve lijstje bekend.

Doel: Henk Timmer (AZ), Edwin van der Sar (Manchester United) en Oscar Moens (Willem II).

Verdediging: Urby Emanuelson (Ajax), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler, Barry Opdam en Ron Vlaar (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Serginho Greene (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (HSV), Theo Lucius en André Ooijer (beiden PSV) en Jan Kromkamp (Villarreal).

Middenveld: Nigel de Jong, Olaf Lindenbergh, Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (allen Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Rafael van der Vaart (HSV), George Boateng (Middlesbrough), Ibrahim Afellay en Phillip Cocu (beiden PSV) en Edgar Davids (Tottenham Hotspur).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV). Bron: KNVB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.