PSV: stadion te koop, straks de club?

De financiele deals rond PSV halen de laatste tijd regelmatig de voorpagina’s van de kranten. Was er eerst het opmerkelijke bericht dat investeringsfondsen (deels) eigenaar waren van diverse spelers waaronder Mark van Bommel, nu bericht het Eindhovens Dagblad dat de Eindhovense club op het punt staat het stadion te verpatsen aan een vastgoedtycoon genaamd Jan Bosch. Samen met een aantal investeerders in een Zwitserse vastgoedholding is Bosch, die een klapper maakte met de verkoop van hotelketen Golden Tulip aan Krasnapolsy en die een enorme Ferraricollectie heeft, bereid €115 miljoen op tafe te leggen. Zo komt PSV een beetje af van zijn enorme schuld (volgens ED €113 miljoen) en dure hypotheek (€90 miljoen restschuld). Financieel gezien klinkt het als een goede deal. Maar ik vraag mij af of het wijs is een stadion te verkopen aan een buitenlandse maatschappij. Stel nou dat het een obscuur clubje is, die hun tent failliet laten gaan? En hoe lang duurt het nog voordat PSV aan een Abramovic-achtige type wordt overgedaan? Gelukkig voor Philips: de naam van de gloeilampfabrikant blijft verbonden aan het stadion. De officiele reactie van PSV luidt: …

‘PSV is altijd bezig zich te ontwikkelen als organisatie, ook op financieel gebied. PSV raadpleegt daarvoor verschillende partijen, om advies in te winnen dat rendement zal opleveren. Daarbij gaat PSV niet over een nacht ijs; de club kiest haar gesprekspartners in deze zeer secuur.

Een van de onderdelen waar naar wordt gekeken is het stadion en de exploitatie ervan. Het stadion heeft een grote financiele waarde en PSV wil daar optimaal gebruik van maken. Het is op dit moment echter voorbarig om conclusies te trekken met betrekking tot de (financiele) strategie van PSV’, meldt de directie op de website van de club.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

3 reacties op “PSV: stadion te koop, straks de club?

  1. remco janssen

    er ging hier iets mis met de comments, mijn fout denk ik… twee comments per ongeluk deleted, mea culpa!

      /   Beantwoorden  / 
  2. PSVfan

    Nou remco nog maar een keer dan. Journalisten kunnen kleine berichten opblazen tot iets onzinnig. Dit bericht is schoolvoorbeeld nummer 1. “En hoe lang duurt het nog voordat PSV aan een Abramovic-achtige type wordt overgedaan?” Wat is dit nu voor een onzin-uitspraak, Op welke feiten basseert de journalist (Remco) zich hier. Hou op met dat gissen en versla gewoon normaal goed nieuws dat gebasseert en onderbouwd is met feiten, en kraam geen onzin zoals hierboven uit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. tom

    ik vind het maar stom als psv het stadion verkoopt… het is net zo mooi.
    okal mogen ze het huren, mischien mogen ze dat volgend jaar niet meer en hebben ze geen stadion meer :S maja ze lopen zo wel achter de feiten aan dit was mijn mening

    tom

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.