Domme fout in Uefa-perskit over FC Amsterdam

Foto DWSZoals wel vaker bij Champions League-duels, downloadde ik gisteren de perskit voor de wedstrijd PSV-Fenerbahce. Meestal staat er niets zinnigs in, behalve een oneindige rij statistieken. Maar nu kwam ik iets raars tegen: in het lijstje duels die de Turkse club ooit speelde tegen een Nederlandse club, stond FC Amsterdam. Wat?! No way! In 1964 heette de club nog gewoon DWS hoor, zelfs ik (van 1978) kon zo de namen Flinkevleugel, Israel, Pijlman, Jongbloed en Geurtsen opdreunen. Foutje dus van de Uefa. FC Amsterdam ontstond pas in 1972, als ik Wikipedia moet geloven. Klik hier voor de perskit in pdf, zie pagina 11. Stuur ze wel even een mail. Foto DWS

7 reacties op “Domme fout in Uefa-perskit over FC Amsterdam

  1. MrLee

    Och, wat maken jullie je weer druk om een vergissinkje. Roep inderdaad maar iedereen op om iets te zeggen over dit onrecht. Vreselijk he, als er ook maar iets verkeerds wordt gezegd over Ajax…

      /   Beantwoorden  / 
  2. PSVrules

    Ja kan niets verkeerd zeggen over ajakus hoor. Jonge jonge jonge wa zijn jullie toch altijd direct op je teentjes getrapt en dan ook nog durven zeggen dat ze bij PSV een calimero complex hebben. Nou iedereen weet wel wie het calimero complex heeft en dan is ni in Eindhoven.

      /   Beantwoorden  / 
  3. remco janssen

    ajax? waar staat hier ajax dan? dit gaat over DWS en FC Amsterdam, dat heeft geen ene snars met Ajax te maken, sterker nog, DWS-ers als Rinus Israel gingen liever voor Feyenoord spelen dan de concurrent uit de stad Ajax… Zegt wel genoeg, denk ik. Me dunkt dat PSV-ers overal een complot uit de hoofdstad zien!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kleine remco

    feit blijft dat je het meest over ajax blogt. Begrijp btw ook niet waarom mensen hier iets van ajax achter zoeken. Zie in het hele stukje geen enkele keer het woord Ajax….

      /   Beantwoorden  / 
  5. Micha

    Gooi het op gebrek aan voetbalkennis; waarschijnlijk denkt Mr. Lee dat FC Amsterdam een synoniem is voor Ajax. Die dingen gebeuren.
    Tikkeltje suf, dat wel.

      /   Beantwoorden  / 
  6. remco janssen

    logisch dat ik het meest over ajax blog,ondanks de slechte resultaten blijft het de populairste club van Nederland. En dankzij de slechte resultaten is er wat te bloggen…

      /   Beantwoorden  / 
  7. jRRT

    Ajax als de populairste club!? Hoe weet je dat? Toeschouwersaantallen? Media-aandacht (wat iets anders is dan populariteit)? Of een gevoel, kriebelend ergens in je bewustzijn? Leg eens uit Remco, ik ben benieuwd. Niet omdat ik Feyenoord-supporter ben, maar omdat je me nieuwsgierig maakt.

    En al zou het zo zijn: als logger bepaal je toch zelf waarover je schrijft? Of ga je voor de kijkcijfers?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.