Spitsenprobleem? PSV heeft niet te klagen over scorend vermogen

PSV zou een spits missen, werd er aan het begin van het seizoen gedacht. Snel snel werd Patrick Kluivert erbij gehaald, maar veel heeft de Oranje topscorer aller tijden nog niet weten te presteren bij de Eindhovenaren. Beter gezegd: hij heeft nog niets klaargemaakt. Als je alleen al kijkt naar de resultaten van PSV in ongeveer een maand tijd, een drukke maand met acht duels in beker, Champions League en competitie, dan heeft de club het super gedaan. En mag het niet klagen over scorend vermogen. Er werd precies 3,5 keer per duel het net getroffen, 28 keer dus op 8 wedstrijden. Gisteren met 4 goals tegen Vitesse in de beker was de laatste wedstrijd die ik erbij tel. Aan scorend vermogen heeft PSV, zoals bij de seizoensoverture werd gevreesd, geen enkel gebrek!

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

47 reacties op “Spitsenprobleem? PSV heeft niet te klagen over scorend vermogen

  1. PSVrules

    Als ze dat zondag nou ook nog eens kunnen demonstreren met een keeper die de nul houdt ben ik dik tevreden

      /   Beantwoorden  / 
  2. PSVuber-alles

    we zijn idd heel goed bezig…. hopen dat we die lijn vast kunnen houden tot eind van het seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. mark

    Dat komt ook omdat ze aan het begin van het seizoen met drie echte spitsen wilden spelen, nu spelen ze met Farfan en Kone als koppel, dat heel lekker draait. Kluivert is een gok geweest, ben bang dat dat toch echt een misstap is geweest, ik denk niet dat Kluivert nog op zijn oude niveau terecht kan komen, daar is hij te lang voor weggeweest en mist hij echte motivatie en discipline.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Lies

    Als je Kone en Farfan hebt, dan heb je niet echt een spitsenprobleem. Als Feyenoord tegen RKC ziet spelen dan weet je pas wat een spitsenprobleem is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. mark

    Idd, ik snap ook echt niet dat een club als Feyenoord zich niet voorbereid heeft op een vertrek van Kuijt, ze hadden toch al lang een lijst klaar moeten hebben en met het vrijgekomen geld naar de mogelijkheden een goeie spits moeten aantrekken. De kans dat Kuijt ging vertrekken was vrij groot, het feit dat ze de veertiende spits van Ajax net voor de deadline aantrekken geeft dan aan dat ze gewoon helemaal niet goed voorbereid waren, gewoon dom en niet iets wat je op de financiele situatie kunt afschuiven, slechte planning, slechte voorbereiding, iets wat de technische staf zich geheel kan aanrekenen, Koeman is `niet te benijden`, ze mogen denk ik nog van geluk spreken met deze coach, anders zou het waarschijnlijk nacompetitie geworden zijn dit seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. bas

    wedstrijd had geen winnaar verdiend

      /   Beantwoorden  / 
  7. AJAXNSF

    heel laf, maar helaas ook heel effectief

      /   Beantwoorden  / 
  8. PSVrules

    Maar wij staan bovenaan!

      /   Beantwoorden  / 
  9. bas

    Messi met voetblessure maanden aan de kant

    BARCELONA – Barcelona zal het de komende maanden zonder het grote Argentijnse talent Lionel Messi moeten doen. De 19-jarige aanvaller liep zondagavond tegen Zaragoza een fikse voetblessure op. Het herstel gaat waarschijnlijk twee tot drie maanden duren.

    Messi, die in de eerste helft uitviel, wordt maandag verder onderzocht. Hij mist onder meer de belangrijke duels in de Champions League tegen Levski Sofia en Werder Bremen. De Spaanse koploper staat derde in de groep en dreigt de volgende fase van de Champions League te missen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. bas

    aangezien dit meer regel dan uitzondering begint te worden zal ie toch wat aan zijn fysieke gesteldheid moeten doen, krachttraining zal wonderen doen

      /   Beantwoorden  / 
  11. piet

    Koeman wil Theo Janssen als vervanger van Cocu (als hij na dit seizoen stopt)

      /   Beantwoorden  / 
  12. PSVrules

    Nou ik denk dat Koeman nog liever Schaars wil maar AZ zal hem nog niet misschien naar PSV laten gaan. Wellicht een Vlaar-Feyenoord verhaal.

    Janssen vind ik niet de juiste man voor deze job

      /   Beantwoorden  / 
  13. PSVrules

    NIETS TE BLOGGEN VANDAAG REMCO, TSJA VERRASSEND

      /   Beantwoorden  / 
  14. Micha

    Was er een belangrijke wedstrijd dan gisteren? Mij totaal ontgaan…..

      /   Beantwoorden  / 
  15. kees

    volgens verschillende media wordt het inderdaad Janssen

      /   Beantwoorden  / 
  16. kees jan doedel

    feyenoord kan ik niks beginnen zonder kuyt het is nou gewoon kut voetbal

      /   Beantwoorden  / 
  17. kees

    Gago naar real madrid

      /   Beantwoorden  / 
  18. PSVrules

    IK KOM GRAAG EVEN TERUG OP HET VOLGENDE:
    PSV SAAI EN DEGELIJK, AJAX MOOI EN AANVALLEND VOETBAL.

    Ik heb het volgende uitgezocht

    statistieken op een rijtje:

    De afgelopen 10 jaar (96-97 t/m heden):
    PSV: 805 winstpunten
    ajax: 732 winstpunten

    PSV: 897 doelpunten voor
    ajax: 732 doelpunten voor (dus 165 goals minder dan PSV…)

    PSV: 301 doelpunten tegen
    ajax: 367 doelpunten tegen

    En als we ons beperken tot de laatste jaren (en zelfs de PSV-kampioensjaren 99-00 en 00-01 buiten beschouwing laat):

    De afgelopen 5 jaar (01-02 t/m heden):
    PSV: 428 winstpunten
    ajax: 403 winstpunten

    PSV: 447 doelpunten voor
    ajax: 417 doelpunten voor

    PSV: 129 doelpunten tegen
    ajax: 179 doelpunten tegen

    DUS PSV DE MEESTE GOALS VOOR EN DE MINSTE TEGEN EN DE MEESTE TEGEN. Ik denk dat het zoals zo vaak bij ajax een perceptie uit het verleden is, dat aantrekkelijk aanvallend voetbal.

      /   Beantwoorden  / 
  19. kees

    en naast de strijd om het kampioenschap ontwikkelt zich ook een strijd om nac’er Leonardo tussen Psv en Ajax

      /   Beantwoorden  / 
  20. kees

    beckham niet terug naar man united maar naar de spurs of amerika

      /   Beantwoorden  / 
  21. kees

    ‘Barcelona overweegt terugkeer Larsson’

      /   Beantwoorden  / 
  22. kees

    ‘Capello wil Alex in de winterstop’

      /   Beantwoorden  / 
  23. jan

    dan weet ik er ook een :

    ‘PSV aast op Rasmus Lindgren’

    Rasmus Lindgren is in beeld bij PSV. De middenvelder van FC Groningen moet in Eindhoven later Timmy Simons doen vergeten.

    PSV-trainer Ronald Koeman zegt nog niets over de mogelijke interesse in Lindgren, maar vertelt wel dat ze nog zoeken naar een middenvelder. “We zijn opzoek naar een verdedigende middenvelder”, vertelt de oefenmeester.

    Simons was in de topper tegen Ajax nog erg belangrijk. Hij kopte het winnende en enige doelpunt binnen. Of Groningen Lindgren laat gaan, is overigens nog onduidelijk

      /   Beantwoorden  / 
  24. AJAXNSF

    psvrules, ik wil toch even reageren op je posting.
    al maanden geef je hier te kennen dat psv veruit de beste club van NL is. ik kan me nog herinneren dat ze het nederlandse voetbal ontgroeid waren. en als ik dan de strekking van je posting zie, hoe is het dan te verklaren dat ze zo laf speelden?

    als ze werkelijk zo aanvallend, geweldig, de beste, etc. zijn….waarom was er dan maar 1 ploeg die voetbalde om een doelpunt te maken? en waarom voetbalde psv alleen maar om geen goal tegen te krijgen?

    ik ben serieus: kun je dit verklaren en het me duidelijk maken?

      /   Beantwoorden  / 
  25. PSVrules

    AJAXNSF je moet leren om niet per wedstrijd te evalueren. Ik probeer het grote plaatje te zien. Maar om even per wedstrijd te bekijken. PSV speelt in de Arena, dus hoeven het spel niet te maken. Ajax is in vorm en als PSV in het spel van Ajax meegaat dan wordt het heel moeilijk. Ajax had zich aan PSV aangepast. 3 verdedigers en Heitinga op Afellay gezet. Dit was zeer moeilijk voor PSV. Ajax had het betere van het spel in deze wedstrijd, dus moet PSV leunen op haar laatste redmiddel = Verdediging en Keeper. Maar zoals je zag is PSV wel de ploeg die op tal van manieren kan spelen en is daardoor in staat om op elk nivo mee te draaien. Ajax mocht een optisch veldoverwicht koesteren, intussen raakte PSV niet in paniek. Ik twijfelde er niet aan dat PSV de topper efficiënt en koelbloedig zou gaan beslissen. PSV doet wat het moet doen, Ajax was in eigen huis gewoon te sterk om aanvallend tegen te spelen, vandaar de ordinaire counters. Intussen is PSV wel lijstaanvoerder, door in de CL en nog in het bekertournooi. Over het algemeen speelt PSV aanvallend voetbal, echter als de tegenstander of de wedstrijd er niet naar is spelen ze het spel om de schade te beperken en als het even kan nipt te winnen. PSV wil winnen, niet 1 wedstrijd maar de prijzen die aan het einde van het seizoen verdeeld worden. Vandaar dat er wedstrijden zoals afgelopen zondag tussen zitten. Alleen de algemene gedachtegang is dat PSV altijd zo speelt, terwijl er tegen de “kleintjes” en als de wedstrijd en de tegenstander er naar is zeer aanvallend en dominerend wordt gevoetbald. PSV is in de topwedstrijden vaak saai, maar ook heel vaak de winnaar.

      /   Beantwoorden  / 
  26. jan

    tegen de kleintjes wordt ook niet bepaald gemakkelijk gewonnen (neem bijvoorbeeld laatst tegen nac ), al deed de eindstand anders vermoeden werd er niet als in jou woorden “gedomineerd” gevoetbald

      /   Beantwoorden  / 
  27. AJAXNSF

    wel vreemd voor een ploeg die in jouw ogen superieur is in NL….

    maar goed, zegje gedaan. ik begin er niet meer over. :-)

      /   Beantwoorden  / 
  28. PSVrules

    Jongens jullie kijken nog steeds per wedstrijd!!!! Jan ik kan ook het voorbeeld van Sparta aanhalen maar een 7-0 is ook een incident. Jan ik kijk naar het aantal doelpunten voor en het aantal tegen, daaruit blijkt toch dat PSV aanvallend voetbal speelt.

    AJAXNSF: PSV is toch superieur in NL. Als we het recente verleden bekijken mogen we dat toch wel vaststellen.

    Ik ben nog steeds van mening dat historisch gezien Ajax de topclub van Nederland is (meeste prijzen, meeste overwinningen, meeste (doel)punten et cetera. Maar PSV is de topclub van de laatste 5 a 10 jaar. De cijfers liegen er niet om. En we weten allemaal dat het winnen van de CL sinds het BOSMANarrest voor een Nederlandse club vrijwel onmogelijk is. Ik denk dat men wel kan stellen dat PSV de Europese prijzen van Ajax nooit zal inhalen. Echter doet dat niets af aan de prestatie van PSV en de normering als Topclub.

    De tijden zijn veranderd en een vergelijk met de jaren voor het Bosman arrest is niet redelijk (denk appels en peren).

    PSV is de huidige topclub
    Ajax is de topclub van welleer

      /   Beantwoorden  / 
  29. Marco

    Het Bosman arrest is alleen van toepassing op spelers uit de EU , dus met verstandig inkopen kan iedere goede club de CL nog winnen , zelfs psv . En even voor de duidelijkheid , Ajax won als laatste Nederlandse club de CL en dat was in 1996 , en dat was na het Bosman arrest .

      /   Beantwoorden  / 
  30. PSVrules

    Marco je weet er heel weinig van dat zie ik wel.

    Op 2 punten zit je fout

    Ajax won de CL in het seizoen 1994-1995 en de uitspraak van het BOSMAN arrest was 15 december 1995 (in het seizoen 95-96)NA de CL overwinning van Ajax.

    Het Bosman arrest telt voor LANDEN in de EU en heeft betrekking op alle spelers die in de EU een contract hebben. Dat wil zeggen dat het ook van kracht voor de spelers met een nationaliteit buiten de EU die in de EU voetballen.

    Kortom het Bosman Arrest heeft betrekking op landen en niet op de nationaliteit van spelers. Dat zou immers discriminatie zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  31. Marco

    Ha ha , inderdaad een foutje van mij dat Ajax in ’96 de CL won . Maar ik begrijp niet waarom jij het bosman arrest erbij haalt om aan te geven dat psv nooit zoveel CL kan winnen als Ajax , want ook voor het bosman arrest won Ajax meer CL/EC1 dan psv , het bosman arrest is lastig voor alle clubs en niet alleen voor jou club . Ook na het bosman arrest wonnen clubs als Dortmund (’97) , Porto (2004) en Liverpool (2005) de CL en psv bereikte zelfs een keer de halve finale .Door de hele voetbal historie heen zijn het inderdaad veelal de rijkste clubs die de prijzen winnen en dat is nu niet anders , maar dat betekend niet dat minder rijke clubs de Cup niet kunnen winnen , dat heeft het heden en verleden wel bewezen .

    Natuurlijk heeft psv de laatste jaren in Nederland de meeste kapioenschappen behaald , maar ook dat kan zo weer anders zijn , kijk maar naar Ajax en in mindere mate Feyenoord . Kortom , op dit moment ben jij blij dat jou psv het goed doet , maar ik geloof dat mijn Ajax eerdaags weer de beste is , en dan ben ik weer blij en jij niet .:-)

    gr. Marco

      /   Beantwoorden  / 
  32. PSVrules

    Nou nog 1 keer dan;

    De disussie bestaat dat PSV saai is. Ik ontken dat en bewijs dat met cijfer van de laatste 10 jaar

    PSV speelt dus saai, maar de laatste 10 jaar wel:
    De meeste punten
    De meeste prijzen
    De meeste UEFA coëfficiënten
    De meeste goals voor
    De minste goals tegen
    en al 10 jaar CHAMPIONS LEAGUE voetbal

    ALS JE HET MIJ VRAAGT IS DAT NIET ECHT SAAI

    Verder ben Ik nog steeds van mening dat historisch gezien Ajax de topclub van Nederland is (meeste prijzen, meeste overwinningen, meeste (doel)punten et cetera. Maar PSV is de topclub van de laatste 5 a 10 jaar. De cijfers liegen er niet om.

    Ik denk dat men wel kan stellen dat PSV de Europese prijzen van Ajax nooit zal inhalen. We weten allemaal dat het winnen van de CL sinds het BOSMAN arrest voor een Nederlandse club vrijwel onmogelijk is. Kijk naar budgetten verschil kijk naar salarissen, Ajax en PSV kunnen niet mee met de absolute top. Echter doet dat niets af aan de europese prestaties van PSV. Al 10 jaar CL en al 8 keer overwinteren waarvan nu 3 in de CL dat zijn structurele europese prestaties die uniek zijn voor een Nederlandse club, we kunnen er alleen geen beker van neerzetten, maar de normering Topclub is hier zeker op zijn plaats.

    Zoals gezegd de tijden zijn veranderd en een vergelijk met de jaren voor het Bosman arrest is niet redelijk (denk appels en peren). Ajax heeft misschien wel de meeste prijzen, de prestaties van PSV de laatste jaren zijn voor ons PSVers van een net zo grote waarde.

    Door het Bosman Arrest hebben Ajax en PSV niet meer de financiele macht om structureel mee te doen om Europese prijzen. Daarom kan PSV wat dat betreft Ajax niet meer inhalen en is dat in mijn ogen ook geen maatstaf meer.

    Nogmaals van oudsher is Ajax de topclub, maar PSV is de nieuwe topclub.

      /   Beantwoorden  / 
  33. Micha

    De PSV-aanhang zingt iig altijd de leukste liederen (Einhoven, Eindhoven Eindhooooooven…x300).

    Wo ist die Remco? Wel lekker makkelijk zo: niets posten en de discussies verlopen vanzelf.

      /   Beantwoorden  / 
  34. PSVrules

    Micha, jij verdiept jezelf echt in de discussie he

      /   Beantwoorden  / 
  35. sydney

    stommmm loezer
    nanananannananan
    jij bent een aap monkey monkey

      /   Beantwoorden  / 
  36. AJAXNSF

    ik vond psv afgelopen wedstrijd toch echt saai en laf….
    een topclub onwaardig.
    sorry, dat is mijn mening.

      /   Beantwoorden  / 
  37. PSVrules

    Dat klopt AJAXNSF, maar zolang jullie het per wedstrijd bekijken komt ajax nooit terug waar het hoort te zijn

      /   Beantwoorden  / 
  38. jan

    Nwanko Kanu laat deze maand in Voetbal Magazine weten dat hij samen met zijn maatje Edgar Davids bij Ajax terug wil keren. De Nigeriaanse aanvaller staat nu onder contract bij het Engelse Portsmouth, maar wil terug naar de club waar hij successen haalde. Hij zou dan samen met Tottenham-middenvelder Edgar Davids zijn rentree maken in Amsterdam.

    “Ik kom terug, dat kan bijna niet anders. Bij Ajax liggen mijn roots. Bij Ajax ben ik volwassen geworden. I really like to go back, you know. En Edgar wil ook terug naar Ajax,” aldus Kanu, de aanvaller die onder leiding van Louis van Gaal met Ajax in 1995 de Champions League binnenhaalde.

    “Ik denk dat we nog een mooie tijd kunnen beleven samen. Dus als Ajax wil komen onderhandelen, graag! Ik stap zo met mijn vrouw en mijn zoontje op het vliegtuig naar Amsterdam.”

    Kanu zegt nog regelmatig Amsterdam te bezoeken en wedstrijden van Ajax te volgen. “Amsterdam ken ik zo goed… Ik ben daar nog heel vaak, zeker één keer per maand. Er wonen nog altijd een boel vrienden van me. En m’n advocaat. Ik ga ook nog wel eens naar Ajax kijken. Different team, but the supporters are the same. Ik was gelukkig in Amsterdam. Gelukkig met de stad, met de club, met mijn vrienden.”

      /   Beantwoorden  / 
  39. PSVrules

    Het is stipt 11.00 uur als Xiang en Ji, zoals afgesproken, de lobby van hun hotel binnen lopen. Begeleid door hun manager is meteen duidelijk dat de twee erg open, beleefde en behoorlijk Engels sprekende spelers zijn. De vele media-aandacht vanuit hun vaderland – China leeft met hen mee – ziet de tweeling als een extra motivatie. “We willen laten zien, ook via de media, wat Chinese spelers in hun mars hebben. Deze stage is een half jaar geleden al voorbereid, we hebben er lang naar uitgekeken. PSV is een Europese topclub uit de G14, we zijn heel vereerd om hier te zijn. In China kent iedereen PSV. Wij ook, al jaren. Het is de beste club van Nederland en heeft een grote naam bij ons in China.”

    DUS OOK IN CHINA WETEN ZE WIE DE BESTE IS

      /   Beantwoorden  / 
  40. PSVrules

    Tis toch wat de titelfavoriet bij uitstek haalt in de laatste 2 thuiswedstrijden maar 1 punt.

    Eerst 0-0 tegen PSV en daarna 0-1 van twente verliezen (dit uiteraard vanuit een ten Cate oogpunt)

      /   Beantwoorden  / 
  41. PSVrules

    AZ, FEYENOORD, HEERENVEEN EN AJAX, BEDANKT VOOR DE UEFAPUNTEN, WIJ PSV DUS MOETEN HET WEER DOEN VOOR NEDERLAND

      /   Beantwoorden  / 
  42. AJAXNSF

    mijn hemel, wat ben je toch een enorme sukkel…

      /   Beantwoorden  / 
  43. PSVrules

    Jaja, is ook, by the way, goede aankoop die hele dure Gabri ;)

      /   Beantwoorden  / 
  44. mark

    Psv bedankt voor de uefapunten gisteren en in de wedstrijd tegen Liverpool, als jullie de enige club zijn die het moeten doen hebben we helaas weinig aan jullie.

      /   Beantwoorden  / 
  45. AJAXNSF

    en toen was het stil…..

      /   Beantwoorden  / 
  46. PSVrules

    Jongens hierbij namens PSV mijn excusses. Dat PSV uit blij Liverpool verliest is niet zo erg Mark, Maar thuis van Bordeaux. Dat is dramatisch en belachelijk.

    PSV was echt in triest slecht, geen bezieling, geen inzet, het was net of er maar 11 man op het veld stond.

    Ook PSV heeft verplichtingen t.o.v. het nederlands voetbal, die moeten ze natuurlijk wel nakomen.

      /   Beantwoorden  / 
  47. mark

    Ach psvrules ik kon het natuurlijk niet laten, met mijn reactie wilde ik het belachelijke van je eerdere reactie aantonen. Wat Ajax die tien dagen heeft laten zien was bespottelijk slecht, laten we over Feyenoord maar niets meer zeggen, ik hoop dat de Nederlandse clubs allemaal weer wat meer gaan laten zien en vooral het verschil proberen te gaan maken met `onze` kwaliteiten, tactiek en techniek, op individuele klasse kunnen we het uiteraard nooit winnen tov de Spaanse, Engelse, Italiaanse en Duitse clubs ivm de financien, zij worden daar helaas ook nog in gesteund door de Uefa, waardoor financiele verschillen nog groter worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.