Feyenoord huilt: ‘Laat me ajb met rust, pestkop’

geript van PSV-site, Pics UnitedKlik hier voor het nieuwste bericht over Feyenoord: Wotte is een jobhopper die zijn contract nooit uitdient.

PSV-adviseur Fossen (foto): ‘Hoi, ik moest van Guus (jullie
kennen hem wel, Hiddink, die man van de halve finale op het WK met de
Koreaantjes en de halve finale Champions League met Pee Es Vee) vragen
of jullie misschien Kalou (ja die goeie kleine, niet die ouwere want
die is al weg) willen verpatsen aan ons? Groetjes, PSV’. Antwoord van
Feyenoord-td Mark Wotte: ‘Echt nie, ik ga toch ook m’n mooiste knikkers
niet aan je geven? Doeiiiii!’ Mailtje van Fossen, wie dat dan ook maar
is, aan de Raad van Commissarissen van Feyenoord: ‘Hallo jongens, die
goof van een Wotte (wat is dat voor een naam?) wil Kaloutje niet aan
ons geven. We hebben heel veel knaken. Bel me. Poot, Fossen.’
Jorientje, witheet dat z’n kale knikkert ervan straalt: ‘Fossen, ga
flossen. Laat me asjeblieft nou met rust, pestkop. Kaloutje is van ons. Nu
wegwezen. Anders roep ik me moeder. Einde discussie. J van den H.’ Uitleg nodig….?

Klik hier voor het nieuwste bericht over Feyenoord: Wotte is een jobhopper die zijn contract nooit uitdient.

Voetbalclubs hebben een rare manier van communiceren.
Net als politici lijken de persmensen daar geen kaas gegeten te hebben
van menselijke of journalistieke interactie. RKC doet vaak denken aan Mao’s China in z’n beste dagen, maar Feyenoord kan er ook wat van. Zo meldden ze drie weken terug tussen neus en lippen
door dat er geen interesse was in Theo Janssen van Vitesse. Nu heeft
Feyenoord tegen PSV gezegd dat de club moet ophouden achter Salomon
Kalou aan te zitten. Super kinderachtig, helemaal de toonzetting van Jorien van den Herik: We willen ‘alsjeblieft
met rust gelaten te worden’ en tot besluit ‘einde discussie’. Wordt het
kleine Feyenoord gepest door een stoere stoute jongen? Grow up, Jorien, we leven in de grotemensenwereld!

20 reacties op “Feyenoord huilt: ‘Laat me ajb met rust, pestkop’

  1. Lex

    Zielig stukje, die boeren moeten gewoon opflikkeren, ipv zo’n jochie het hoofd ophol brengen. Als ze hem echt zouden willen hebben, dan zouden ze een fatsoenlijk bod doen. Ze spelen gewoon een smerig spelletje. Zal hard lachen wanneer ze het jubileum exit eerste ronde CL vieren…

      /   Beantwoorden  / 
  2. neliz

    Het lijkt er gewoon op dat PSV niet wil voldoen aan de vraagprijs van feyenoord, vorig seizoen liet feyenoord weten kalou te willen verkopen voor prijzen tussen de 10 en 12 miljoen en kuijt voor 15 (robben achtige bedragen.)
    PSV heeft Park (oh wat was DAT een goede speler) voor slechts 6 miljoen verpatst aan ManU en daarna wilden zo voor datzelfde bedrag een speler terugkopen die net zoveel heeft gescoord als de complete aanvalslinie van psv… tsja DAT gaat niet op.
    dan maar een bod van 8 miljoen met “mogelijke” extra’s mocht kalou normaal doorverkocht worden. tsja.. eens even kijken.. nee, 8 miljoen komt nog steeds niet in de buurt van 12 miljoen (of 10 met opties.)
    PSV is juist de club die huilt en steeds aanhaalt “ja, maar wij hebben Park toch ook verkocht?” tsja, wat wil je? die speler is voor veel centjes gehaald na het wk (een slappe 4,5 miljoen dacht ik) en psv cashed gewoon in na z’n eerste goede seizoen, 1,5 miljoen overhouden aan zijn transfer .. want dat geld was toch nodig omdat simons ietjse duurder bleek dan verwacht.

    PSV wilde Robinho hebben, ook toen huilde Guus Hiddink dat Santos hem niet wilde laten gaan, hij was potverdorie toch zelf nog naar brazilië gevlogen? 15 miljoen was toch een HEEeeeeel redelijk bod voor deze “superspits” ja guus en technische staf van psv, maar aan die jongen hangt wel een prijskaartje van 50 miljoen (25 blijkt nu.)
    Maar eens te meer blijkt dat psv graag voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, helemaal als het er op aan komt op het vergallen van je relatie met de concurentie.. Ik noem Trabelsi en van der Vaart en. verrek.. dat lijkt toch verdacht veel op wat er met Kalou gebeurt? even kijken wat guus zegt.. tsja.. weer sportieve verbetering.. het lijken potverdikkie wel dezelfde smoesjes?
    En Financiële verbetering? lag er bij Feyenoord ook niet een contract voor Kalou klaar waar hij hetzelfde betaald krijgt als Dirk Kuijt en lachend de top-10 van best betaalde eredivisiespelers binnenloopt?
    Dan kan op papier nog zo’n leuk CL bonussysteem zijn opgezet, als je er weer in de eerste ronde uitvliegt zoals gewoonlijk sta je toch met lege handen.

    Ik wacht de grote transfer van kalou wel af, deze winterstop.. naar een club die WEL netjes betaald wat Feyenoord vraagt.. zoals ook gebeurde in de strijd om kromkamp, dan mag je netjes Porto of Valencia heetten, als je niet wil betalen (zoals ome Guus zegt “een heel redelijk bod”) dan komt er een club aan met minder pretenties die WEL gehoor geeft aan de vraagprijs (villareal), of in ieder geval een bod doet waar over te onderhandelen valt (in dit geval 10 miljoen.)

    Ik kan me voorstellen dat de feyenoorddirectie doodziek wordt van die gedrongen guus die over spelers praat die eigenlijk niet te halen zijn en zo probeert onrust te stoken.. oh nee, hoe heet dat in eindhoven.. juist.. een proefballonnetje oplaten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. NECer

    Als er één ding zielig en kinderachtig is dan is het bovenstaand stukje wel. Wat is er mis mee dat Feyenoord kalou niet wil verkopen, zijn ze dat dan verplicht aan het almachtige PSV. dacht het niet.

    PSV is een gefrustreerd provincieclupje die op allerlei manieren z’n zin probeert te krijgen, inderdaad als een kneusje dat altijd gepest word.

    Kom op Feyenoord, jullie hebben gewoon gelijk en sterkte is de strijd tegen de infantiele propganda van P$V en die louche zaakwaarnemer Linse.

      /   Beantwoorden  / 
  4. remco janssen

    Haha, dit maakt wat los! Mooi, dat was ook de bedoeling. Niet dat ik overal erg gedetailleerd op in wil gaan. Maar mijn intentie was vooral Feyenoord’s wijze van communiceren op de hak te nemen. Dat PSV niet vrij is van zonden, had ik al eerder geblogd, maar verzuimde ik daarvan een link te plaatsen. Beide clubs zijn raar bezig: http://voetbal.blog.nl/psv/2005/07/26/eerst_vervanger_dan_ooijer_weg

      /   Beantwoorden  / 
  5. KiekeBoe!

    @ neliz Budget: Bravo!!!!

    Nuff Said.

      /   Beantwoorden  / 
  6. neliz

    Ik dacht zelf dat er toch redelijk weinig reacties kwamen op dit onderwerp.. maargoed..

      /   Beantwoorden  / 
  7. Roels Michielsen

    Het valt mij op dat er heel wat Rotterdammers erg zuur aan het typen zijn geslagen. Dat is ook niet geheel onbegrijpelijk omdat Rotterdam de afgelopen jaren niet nou niet echt een reden heeft gehad om feest te vieren….

    En laat dat nou net de reden zijn dat Salomon niet weg mag bij Feyenoord. De enige feestvreugde die er in Rotterdam te bespeuren is, is op het veld. Feyenoord beschikt nou eenmaal over twee zeer getalenteerde spitsen waarvan er 1 graag een positieverbetering zou willen hebben.

    Logisch toch. PSV speelt elk jaar op het hoogste nivea. Iets wat Kalou’s spel alleen maar ten goede zou komen. En Feyenoord.. tja, die gaan maar weer voor het linker rijtje. Meer wordt het niet, al heel lang niet meer trouwens…

    Dan mag PSV van mij best een zielig clubje worden genoemd maar dat kan elke Brabantse supporter best verdragen wanneer wordt gekeken na de prestaties van Feyenoord.

    Gun die jongen nou zijn geluk bij een topclub. Dat is Feyenoord al een hele tijd niet meer.

      /   Beantwoorden  / 
  8. neliz

    Definiër topclub dan eens?

    De traditionele top drie wijzigt echt niet anders zou psv de enige topclub in nederland zijn en zelfs psv heeft europees al twintig jaar niets gepresteerd.

    Het zou mij plezieren als deze discussie in de winterstop weer eens aangehaald wordt niks is zo veranderelijk als het voetbal en voor je het weet heeft feyenoord een gelukkige eerste seizoenshelft, staan ze 5 of 7 punten voor op de nummer twee en presteerd psv niet zo goed omdat hun middenveld door blessures uitvalt. Positieverbetering onder deze omstandigheden zijn puur financieeël. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat PSV weer een keertje de eerste groepsfase overleeft en dan is je positie mooi verbeterd als je in oktober al niet meer europees voetbalt.

    Nogmaals, komt PSV wel met een goed bod dan valt er altijd over te praten, feit is dat ome guus net zoals het laatste half jaar alleen maar aan het stoken is bij feyenoord en psv.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Roel Michielsen

    Ik ben het met je eens dat de traditionele top 3 niet op korte termijn zal wijzigen en dat we in de winterstop maar eens moeten kijken wat stand van zaken zal zijn.

    Maar feit blijft wel dat Feyenoord de afgelopen 20 jaar (jij kwam hiermee…) maar 3 maal kampioen van Nederland is geworden tegen 11 kampioenschappen van PSV. Tja, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet eens meer weet wanneer de laatste keer was dat Feyenoord kampioen werd….

    Maar goed, je had het over de afgelopen 20 jaar in Europa. Ik weet dat Feyenoord op zeer verdienstelijke wijze de UEFA-Cup in ontvangst mocht nemen. Daar heb ik niets dan lof voor maar de echte beker is in ’88 nog door PSV gewonnen (2005-1988=17 jaar). En tja, ik denk dat een seizoen als vorig jaar gespeeld door PSV het komende decennia andermaal een illusie blijft voor Feyenoord.

    Nogmaals, het is altijd afwachten bij dit mooie spelletje maar het zit niet goed bij Feyenoord. En dat is al een hele tijd zo. Tevens hoop ik echt dat Feyenoord weer eens een echte strijd aan kan gaan met PSV en AJAX. Niets lijkt me mooier dan dat!

    Verder neem ik aan dat je in je laatste zin bedoelt dat Guusje stookt bij Feyenoord en AJAX. (waarom zou hij bij PSV stoken?!).

    Waarom kan in Italie een speler van Inter naar AC Milan gaan, in Spanje een sterspeler van Barcalona naar Real Madrid en in Engeland en speler van Arsenal naar Manchester, maar een speler van Feyenoord in Nederland NIET naar PSV?

    Ik denk dat PSV en Feyenoord zich daar van elkaar onderscheiden. PSV denkt GROOT en Feyenoord kan daar niet mee omgaan.

    Dat is het verschil de afgelopen 20 jaar…

      /   Beantwoorden  / 
  10. FR 4 ever

    Je moet je mond houden dat feyenoord geen topploeg meer is dat zijn ze en zullen het altijd blijven

    zo ik heb gesproken

    vatos locos 4ever

      /   Beantwoorden  / 
  11. FR 4 ever

    Ik wil reageren op het bovenste stuk, met zn trieste gedoe van dat feyenoord kinderachtig reageert want je moet weten dat ze de 1e x nee zullen zeggen en die lompe kut boeren moeten is beseffen dat het nee blijft nee is nee en ze moeten ophouden met het stoken bij feyenoord gelukkig hebben we nu wel een trainer die ermee om kan gaan

      /   Beantwoorden  / 
  12. Roel Michielsen

    ff kort:

    Die trainer heeft z’n opleiding bij PSV genoten.. Dat zegt toch genoeg?

      /   Beantwoorden  / 
  13. Peter reichert

    Precies die weet dus ook dat kalou alleen maar gebruikt wordt als handelswaar om de russische maffia centjes van jullie vriendjes uit Londen wit te wassen.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Kleine remco

    Om ff terug te komen of feyenoord nou een topclub is of niet. Gezien zijn grote supporters schare zou je zeggen dat feyenoord zeker een topclub is. Alleen spreken de prestaties dit nationaal tegen. De laatste keer dat ze kampioen werden was in 1999 (toch?). Als je zoals in NL eigenlijk maar van 2 clubs concurrentie hebt is dit nogal een schamel aantal om jezelf echt topclub te noemen.

      /   Beantwoorden  / 
  15. remco janssen

    En weer strijkt Kleine Remco met de eer van het slimste commentaar…

    Clubs moeten gaan beseffen dat spelers geen lijfeigene zijn. Clubs moeten gaan beseffen dat spelers geen handelswaar zijn. Clubs als Feyenoord (en PSV) moeten gaan beseffen dat zij jaar in jaar uit hun beste spelers kwijt raken. Als ik voor Blog werk, en ik krijg de aanbieding om voor Talpa te gaan bloggen (voor het viervoudige, mocht je me willen bellen John), ben ik ook weg!

      /   Beantwoorden  / 
  16. Kleine remco

    Helemaal gelijk alleen denken veel clubs dat we nog in de tijd van voor het Bosman-arrest leven. Kijk naar t gezeik dat Kromkamp, Robinho en vele andere hebben. Geef feyenoord trouwens wel gelijk om Kalou nog niet te verkopen. Draait ie dit seizoen weer top dan klopt er een club op de deur die meer geld heeft dan PSV. PSV moet er helaas aan geloven dat zei geen Europese top zijn. Als je Robinho en Tevez probeert te halen dan heb je nogal een hoge pet van jezelf op. Nu voor hun helaas al blijkt dat Kleine Kalou te duur is stellen ze gewoon alles in werking om m alsnog los te weken wat ook geheel terecht is. Vind in die kwestie dat ze allebei hun bek moeten houden. Feyenoord wil de jackpot voor een groot talent en psv doet er alles aan om dat grote talent los te weken. Voor psv is t simpel betaal t bedrag dat ze willen of hou je bek en feyenoord verkoopt m volgend jaar voor 18 mil aan een spaanse club.

      /   Beantwoorden  / 
  17. neliz

    Het probleem is, Kalou heeft met z’n volle verstand een tijdelijk contract getekend.
    Het Bosman arrest beschermt spelers (door tijdelijk contracten) maar ook clubs door die spelers vood de duur van het contract te garanderen.

    Als jij een huis met hypotheek koopt en je ziet na twee jaar een groter huurhuis.Wil je overstappen dan heb je nog steeds een hypotheek die je netjes zult moeten afbetalen.
    Hoe makkelijk zeg jij je telefoonabbonement per vandaag op? De lease van een auto?

    Nogmaals van financiële positieverbetering is in dit geval geen sprake omdat Kalou al goed verdiend, maar omdat Feyenoord hem tevens een beter contract heeft aangeboden.
    En de positieverbetering is niet bewezen, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, hij blijft gewoon speler.

    In de zakenwereld is dat makkelijk, je haalt iemand weg bij een bedrijf en je gooit er een titel met verantwoordelijkheid tegenaan en het is okay, maar kalou is en blijft gewoon dezelfde speler op dezelfde positie met nul garantie voor de rest van zijn sportieve carriëre.

    PSV wil het naar de rechter brengen en dan zul je zien dat de door Feyenoord eerder gedane uitspraken van 10-12 miljoen eerder het “compensatiebedrag” zal blijken dan richting de 6 miljoen van PSV.
    Nogmaals, Feyenoord heeft openlijk toegegeven Kalou te willen verkopen bij een goed bod en kan op die gronde de mager boden van PSV afwijzen.

      /   Beantwoorden  / 
  18. remco janssen

    Goed antwoord Neliz, maar ik ben wel van mening dat een positieverbetering bij PSV sprake is. PSv is volgens mij als bedrijf groter dan Feyenoord. Ik ken de exacte cijfers niet, hoor, moet ik eerlijk zeggen, maar op grond van het goeie jaar in de CL (en de matige prestaties van Feyenoord in de Uefacup) verwacht ik dat PSV een erg goed bedrijfsresultaat heeft. Bovendien een sterkere begroting. Zou een tribunaal zoiets niet mee tellen?

    Wat mij een goed idee lijkt, is hier een keer een jurist over aan de tand te voelen. Of een Fifamakelaar of zo. Sportweek’s Rim Voorhaar, die ik nog ken van Het Parool en een erg goeie journalist, schreef deze week een verhaal over het Bosmanarrest, maar daar wordt deze elementaire vraag niet afdoende beantwoord. Volgens mij mag bovendien elk contract afgekocht worden, of er nu sprake is van positieverbetering of niet. Het gaat erom , volgens de EU-regels, dat er een vrij verkeer is van personen en goederen. Kent iemand een hoogleraar Europees recht die ook nog verstand heeft van voetbal? Bel ik die even.

      /   Beantwoorden  / 
  19. neliz

    Over die sterkere begroting ben ik het niet eens. rond April/Mei had PSV een schuldenlast van €124.
    De opbrengsten van de CL waren redelijk maar niet extreem hoog

    quote uit de telegraaf
    ————————————————
    Door de sportieve successen is vorig seizoen door PSV meer omgezet dan begroot. De begroting was ongeveer 50 miljoen euro en de omzet bedroeg meer dan 60 miljoen euro. Geen reden om de begroting dit seizoen zwaar op te waarderen. “We zullen iets boven de 50 miljoen uitkomen”, aldus voorzitter Rob Westerhof.
    ——————————————-

    PSV had vorig jaar een schuldenlast van €124!
    http://www.ajaxforum.nl/about3679.html&sid=1592308208fc4b7aeaa741ca5a232cd8
    Dat is een link naar een ajax forum een NRC handelsblad artikel gequote staat.

    Volgens mij gaat de nieuwe europese wetgeving zo:
    “Als er sprake is van het afkopen van een tijdelijk contract dan is een vergoedingssom voor de slechtere positie van de oude werknemer vereist.”

    Als Feyenoord daadwerkelijkj al faxen heeft ontvangen van spaanse of engelse clubs met daarin een keihard bod kunnen ze dat als bewijs aanvoeren voor de mogelijke toekomstige schade (missen transferbedrag.)

    Al met al zie ik een gang naar de rechter voor psv somer in.

    Het artikel “Eredivisie Springlevend” http://www.ad.nl/artikelen/Sport/1123070180645.html
    Hint naar het feit dat psv zeker niet de grootste begroting heeft in de eredivise (ajax 60 miljoen, psv 50 miljoen (niet kijkend naar de omzet van vorig jaar)
    Feyenoord had in 2001/2002 ook al 60 miljoen omzet en slechts €293.000 winst
    http://www.feyenoord.nl/domains/default/pages/content.asp?content=12770000000086_2_10000000001651&contentcode=stichting_jaarverslag

    Ook al de begroting van feyenoord iets achter blijven bij de CL spelende ploegen, dit gat is zeker kleiner dan het door feyenoord gewenste transferbedrag voor kalou.

      /   Beantwoorden  / 
  20. remco janssen

    Hmmm je bent financieel beter ingevoerd dan ik (interesseert mij vaak niet zoveel). Geen zin om ook te bloggen als de financiele man, Neliz, haha? Ik kom hier zeker nog op terug, want niemand weet hoe het echt zit. Het wachten is op de nieuwe Bosman. Voor de geinteresseerde, hier een link naar het arrest: http://www.eu.int/eur-lex/lex/Notice.do?val=207661:cs&lang=nl&list=242308:cs,352173:cs,241954:cs,241952:cs,207661:cs,&pos=5&page=1&nbl=5&pgs=10&checktexte=checkbox&visu=#texte

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.