Bizar: vertrekkende directeur verhuurt Koné

Rare situatie. Vandaag werd bekend dat PSV naar alle waarschijnlijkheid Arouna Koné van Roda JC gaat huren voor een seizoen met een optie op koop. Maar als ik het ANP-bericht goed lees, is het de algemeen directeur Frank Rutten van Roda JC die de deal bekendmaakte. Da’s raar, want Roda maakt juist vandaag bekend dat Rutten opstapt bij de club en directeur wordt bij de Eredivisie CV. Voorlopig vervult hij tot de vacature is overgenomen een dubbelrol. Da’s toch bizar! Wat een hond! Lekker afscheid neem je zo, door de beste speler van het elftal nota bene te verhuren. Stel dat PSV hem niet koopt, hij raakt ernstig geblesseerd. Weg knaken! Logisch dat de supporters boos reageren op het Roda-prikbord. En nog vreemder is dat Koné al in Europa heeft gespeeld, en volgens mij dus niet mag uitkomen in de Champions League. En het meest bizar is dat Koné zondag al zou kunnen spelen voor PSV tegen z’n ouwe cluppi, terwijl Ome Nol op zoek mag naar een nieuwe Afrikaan/Oost-Europeaan.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

9 reacties op “Bizar: vertrekkende directeur verhuurt Koné

  1. jan

    Hoe zo een afrikaan of een oost-europeaan? Wel mooi als het definitief is eindelijk een einde aan dat gezoek.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter de Graaff

    Netjes dat jullie Koné bij onze vrienden van PSV stallen: die jongen verdient een topclub!

    Groetjes,
    Peter

      /   Beantwoorden  / 
  3. remco janssen

    spelen er andere voetballers bij roda dan, Jan? Ik geloof dat alleen Senden en Van Dijk afgelopen weekend niet uit Afrika of het voormalig oostblok kwamen. Herstel! Ik vergeet Sergio natuurlijk helemaal….

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kleine remco

    Ik gun het Kone wel. Hij heeft bewezen dat ie klaar lijkt voor een topclub. En hij mag trouwens volgens mij tot aan de 8ste finales niet spelen daarna mag PSV hem inschrijven voor de rest van het toernooi.

      /   Beantwoorden  / 
  5. remco janssen

    volgens ANP is hij slechts tot aan de winterstop niet inzetbaar, maar PSV zegt dat hij helemaal niet mee mag doen in de CL. Ga jij de Europese regels er op na kijken zeg ik lui?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mark

    Opvallend ook dat Kone zomaar klakkeloos medisch wordt goedgekeurd, terwijl er vorig seizoen toch hartproblemen waren geconstateerd.

      /   Beantwoorden  / 
  7. remco janssen

    of ajax was volstrekt paranoia, of de druk bij PSV is ongans groot om hem te halen. Vrees dat we dat misschien wel nooit te weten komen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Bruine Remco

    Heren,

    Ik zal jullie even fijntjes uitleggen wat er aan de hand is met Kone, Ajax en PSV:

    De meesten van jullie zullen de film ‘Ajax, daar hoorden ze engelen zingen’wel gezien hebben. Ongetwijfeld kennen jullie die scene wel waarin honderden jonge afrikanen door een clubarts van Ajax worden onderzocht om er achter te komen of ze niet stiekem 24 ipv 14 zijn. Een methode die door de jonge en minder jonge baltovenaars als zeer vernederend werd ervaren. Feit is echter dat dit een zeer effectieve methode is.

    Laat ik nu van een van mijn afrikaanse contacten nu gehoord hebben dat Ajax deze methode ook op Kone heeft toegepast. En wat bleek? Kone is de 25 ruimschoots gepasseerd. Zijn precieze leeftijd is bij niemand bekend. De clubleiding van Roda heeft er vorig jaar alles aan gedaan het nieuws binnenskamer te houden. Met succes dus.

    Het onbekend zijn van leeftijd van Kone is ook de reden dat PSV heeft besloten Kone niet te kopen maar te huren. Wie wil er immers een smak geld neerleggen voor een misschien wel 28 jarige spits?
    Anders dan gisteren door Mark Kone beweerd is Kone 3 maal door PSV gekeurd. Dit alles om de een betere schatting van zijn leeftijd mogelijk te maken. Zonder succes. Toen heeft PSV besloten hem te huren, want dat hij bijzondere kwaliteiten heeft staat boven elke discussie.

    Ik hoop dat dit de broodje aap verhalen over hartaanvallen, aids e.d. kan stoppen zodat we kunnen overgaan tot echt interessante onderwerpen. Bijvoorbeeld wie de meest constante, betrouwbare, toegevoegde waarde creerende invaller van de erdivisie is. Ik ben zelf erg gecharmeerd van Theo Lucius en Cris Gyan.

      /   Beantwoorden  / 
  9. remco janssen

    bruine remco, ik geloof je verhaal best. Zou zo maar kunnen, maar kom je er ooit achter? Maar iemand die zegt gecharmeerd te zijn van Lucius en Gyan, die mag zichzelf een broodje moneky-do noemen. Gekkenhuis!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.