SC Heerenveen slaat z’n slag

Eén van de clubs die naar mijn mening het beste uit de afgelopen (oké, oké er is nog één dag over) transferperiode is gekomen is SC Heerenveen. Goed er werd geen klapper gemaakt van het niveau Edgar Davids, maar de Friezen zaten niet stil en hebben vooral deze week hun slag geslagen. Boy Waterman, de jonge talentvolle doelman wordt verhuurd aan AZ, terwijl de Canadese spits Rob Friend het seizoen op huurbasis afmaakt bij Heracles.

Als vervanger voor Waterman kwam Rob van Dijk, de ervaren doelman die bij RKC uit de gratie is sinds Mark Wotte daar het roer overnam. Maar de grootste klapper maakte Heerenveen toch echt met Cecilio Lopes. Deze goaltjesdief werd overgenomen van FC Dordrecht en wordt tot het eind van het lopende seizoen verhuurd aan Sparta, waar Heerenveen mee samenwerkt. Iedereen die de Jupiler League een beetje in de gaten houdt zal het wel weten: Lopes is een rappe, technische speler, die ze er (zeker dit seizoen) erg makkelijk inprikt. Daarnaast geeft hij ook de nodige assists, zoals bijvoorbeeld afgelopen weekend toen hij met een bekeken hakje een teamgenoot alleen voor de keeper zette in het duel tegen AGOVV.

Natuurlijk is Lopes niet van het niveau Afonso Alvès, maar het is toch fijn om een echte doelpuntenmaker achter de hand te hebben, aangezien Alvès heus geen jaren meer in Friesland zal voetballen.

2 reacties op “SC Heerenveen slaat z’n slag

  1. roelfjuhh

    mooi dat h`veen zo goed eruit komt hopelijk gaat friend veel scoren daar zullen ze dan het volgende seizoen veel profijt van hebben lopes precies zelfde

      /   Beantwoorden  / 
  2. veen fan

    friend helpt heracles om de eredievisie te houden. dat is goed voor heracles, en voor friend. en die lopes….
    en monster aankoop. ik hoop dat hij veel scoort bij sparta..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.