Wonderdokter van Cruijff, Van Hanegem, Koeman en Robben is overleden

Bijna was hij de geschiedenis ingegaan als de man die voor een groot deel verantwoordelijk was voor de eerste Nederlandse wereldtitel… Maar Arjen Robben schoot in de finale van het WK 2010 tegen Spanje niet met scherp. En dus kreeg de prestatie van de op 81-jarige leeftijd overleden fysiotherapeut Dick van Toorn net niet dat gouden randje. De Rotterdammer overleed aan de gevolgen van een aantal herseninfarcten. Dat heeft een vertrouwenspersoon van de familie dinsdag bevestigd. Van Toorn behandelde Arjen Robben kort voor het WK 2010 aan een zware hamstringblessure. Tegen de verwachting in kon Robben alsnog deelnemen aan het toernooi. Het verhaal is bekend, als hij iets beter had gemikt, was Nederland mogelijk wereldkampioen geweest.

Overigens was de onorthodoxe behandelingsmethode van Van Toorn met allerlei ‘martelwerktuigen’ bepaald niet onomstreden. Robbens club Bayern München constateerde dat de blessure niet genezen was, waardoor de aanvaller een half jaar moest revalideren. Veel andere topsporters zoals voetballers Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Ruud Krol, Ronald Koeman en Rafael van der Vaart, tennissers Tom Okker en Betty Stöve, hockeyer Ties Kruize en wielrenner Jelle Nijdam lieten zich behandelen door Van Toorn.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.